Rampa Rateş şi CUP Tecuci vor fi reorganizate

CUP Tecuci

 Prin Hotărârea nr. 35/23.02.2017 a Consiliului local Tecuci au fost aprobate organigrama, statutul de funcţii şi grila de salarizare a societăţii Compania de Utilităţi Publice Tecuci SRL.

Conform proiectului, SC Zone Verzi Tec SRL a preluat obiectul de activitate de la alte patru societăţi: Ecoprest Tec SRL, Ecogroup Tec SRL, Cimitirul Eternitatea SRL şi Zooland Tec SRL. Prin această reorganizare societăţile au fost desfiinţate iar noul prestator de servicii a primit titulatura SC Compania de Utilităţi Publice Tecuci SRL (CUP).

„În contextul descentralizării, colectivităţile locale trebuie să-şi adapteze organizarea internă a funcţiilor din ce în ce mai numeroase care le revin, unele cu o mare încărcătură tehnică şi să transforme societăţile care operează în domeniu serviciilor publice astfel încât să-şi atingă scopurile şi obiectivele privind asigurarea unor servicii publice de calitate şi la costuri cât mai reduse”, se arăta în motivarea proiectului.

După 23 februarie 2017, cele 5 societăţi enumerate, aflate în subordinea Consiliului local Tecuci, au fost transformate în CUP Tecuci. CUP s-a alăturat celorlalte două societăţi scăpate de la „reorganizare”, respectiv SC Pieţe Prest SRL Tecuci şi SC Rampa Rateş SRL Tecuci.

Astfel, sub pretextul asigurării „unor servicii publice de calitate şi la costuri cât mai reduse”, la nivelul Municipiului Tecuci au mai rămas doar trei societăţi din cele şapte existente până la acea dată. N.B.

După un an de zile de „servicii publice de calitate (…) la costuri cât mai reduse”, CUP Tecuci, prin reprezentantul Ioniţă Florian, având calitatea de administrator, înştiinţează Consiliul local, prin adresa din 15 februarie 2018, despre faptul că poate obţine licenţa de salubrizare doar „în condiţiile în care serviciul de salubrizare este deţinut exclusiv de Compania de Utilităţi Publice Tecuci SRL”.

Ca urmare a acestei înştiinţări este iniţiat un proiect de hotărâre prin care SC Rampa Rateş SRL Tecuci cedează obiectul său de activitate Companiei de Utilităţi Publice şi preia de la CUP alte obiecte de activitate în scopul asigurării „unor servicii publice de calitate şi la costuri cât mai reduse”.

„Prin HCL nr. 96/2017 a fost delegată gestiunea unor activităţi din cadrul serviciului de salubrizarea a oraşului Companiei de Utilităţi Publice Tecuci SRL. Pentru ca această companie să fie licenţiată ca operator de salubrizare trebuie să aibă ca obiect de activitate principal – activităţi de salubrizare, astfel că este necesar ca obiectul de activitate al societăţii Rampa Rateş să fie preluat de către Compania de Utilităţi Publice iar activităţile prestate de către Companie, care nu au legătură cu activitatea de salubrizare a oraşului, să fie preluate de către societatea Rampa Rateş”, se arată în expunerea de motive a acestui proiect.

Prin HCL nr. 37/28.02.2018, actul constitutiv al SC Rampa Rateş SRL se modifică. De la această dată societatea se va numi „Administrarea Cimitirelor şi a Spaţiilor Verzi SRL”. Domeniul principal de activitate va fi „Activităţi de întreţinere peisagistică” – Cod CAEN 813.

În baza proiectului de mai sus, este iniţiat un alt proiect de hotărâre care va conduce la HCL nr. 38/28.02.2018. Prin această hotărâre a fost aprobată modalitatea de gestiune indirectă sau gestiune delegată a următoarelor activităţi din cadrul serviciului de administrare a domeniului public şi privat din Municipiul Tecuci:

– Administrarea cimitirelor;

– Organizarea şi exploatarea activităţilor de ecarisaj;

– Amenajarea şi întreţinerea zonelor verzi, a parcurilor a terenurilor de sport, a locurilor de agrement şi a terenurilor de joacă pentru copii;

– Combaterea insectelor dăunătoare din zonele de agrement, parcurile, grădinile publice şi spaţiile verzi intravilane – dezinsecţia, dezinfecţia, deratizarea.

În concluzie, după un an de costuri reduse şi servicii de calitate, am ajuns de unde am plecat. Nu ne rămâne decât să ne întrebăm cine va suporta costurile celor două reorganizări ale societăţilor tecucene, cea începută în urmă cu un an, despre care nu se ştie dacă s-a sfârşit, şi cea decisă acum, despre care nu avem cunoştinţă că ar fi început.

2 thoughts on “Rampa Rateş şi CUP Tecuci vor fi reorganizate

 1. Sa recapitulam putin faptele :

  1. In prima etapa existau :
  a) Compania de Utilităţi Publice Tecuci SRL, care cuprinde Zone Verzi Tec SRL, Ecoprest Tec SRL, Ecogroup Tec SRL, Cimitirul Eternitatea SRL şi Zooland Tec SRL
  b) SC Pieţe Prest SRL Tecuci
  c) SC Rampa Rateş SRL Tecuci

  2.In a doua etapa exista :
  a) Compania de Utilităţi Publice, care cuprinde obiectul de activitate al SC Rampa Rateş SRL Tecuci si activitatea de salubrizare a orasului
  b) SC Pieţe Prest SRL Tecuci
  c) SC Administrarea Cimitirelor şi a Spaţiilor Verzi SRL, avand ca obiect – Administrarea cimitirelor; Organizarea şi exploatarea activităţilor de ecarisaj; Amenajarea şi întreţinerea zonelor verzi, a parcurilor a terenurilor de sport, a locurilor de agrement şi a terenurilor de joacă pentru copii; Combaterea insectelor dăunătoare din zonele de agrement, parcurile, grădinile publice şi spaţiile verzi intravilane – dezinsecţia, dezinfecţia, deratizarea.

  Rocadele facute, aparent motivat de necesitatea licentierii CUP ca operator de salubrizare, au permis modificari repetate de organigrame, transferuri interne, disponibilizari de personal, cresteri salariale, schimbari de tarife, majorarea taxei de salubrizare, etc. In tot balamucul creat, ramane totusi o intrebare : de ce se mai vorbeste de Rampa Rates, cat timp gunoaiele se transporta in alte localitati, iar Groapa de gunoi a orasului, oficial, a fost inchisa ?

 2. eu am auzit ca au ramas fara loc de munca niste oameni nevinovati, care nu au fost preluati, datorita la vointa lui iulica CARE, are interes sa incheie un contract gras cu o firma de paza pentru cimitir.
  pana acum era pazit de personalul societatii, acum acei paznici nici macar nu se regasesc pe organigramele societatii.
  eu zic ca nu e de joaca cu vietile oamenilor.
  viata unor oameni nevinovati sa stea in mana unor inculti si nenorociti care datorita unor conjuncturi s-au trezit in fruntea unui oras.

Comments are closed.