Percheziţii la persoane bănuite de constituire grup infracţional şi trafic de persoane

 Politie DIICOTPolițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați,  sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat 7 percheziții la locuințele unor persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de persoane. Trei persoane au fost reținute

La data de 6 martie a.c, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, sub coordonarea procurorilor DI.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați, au acționat pe raza municipiului și a județului Galați, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în trafic de persoane.

 Politie 2Astfel, au fost efectuate 7 percheziții la locuinţele persoanelor bănuite de comiterea unor astfel de infracțiuni, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate mai multe mijloace de probă, printre care un autoturism, ce ar fi fost achiziționat din banii obținuți ca urmare a exploatării victimelor traficului de persoane.

În cadrul aceleiași acțiuni au fost puse în executare 24 mandate de aducere, persoanele vizate fiind conduse la sediul poliției, pentru cercetări.

În urma activităților de cercetare penală, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea pentru 24 de ore a doi bărbați de 23 și 47 ani și a unei femei de 32 ani, cercetaţi pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane în formă continuată.

Politie 3Din cercetări a reieșit că, începând cu vara anului 2013, cei trei ar fi constituit un grup infracţional organizat, în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de persoane, grup care ar fi acţionat până în vara anului 2017.

În această perioadă, folosind metoda „Loverboy”, aceștia ar fi recrutat mai multe tinere, pe care ulterior le-ar fi transportat, transferat, și adăpostit, în scopul exploatării sexuale prin constrângere fizică şi psihică, menţinere în eroare şi şantaj emoţional, în diferite locații în care se practica prostituția, pe teritoriul Marii Britanii.

Sumele de bani obținute în acest fel, ar fi  fost însușite de membrii gruplui, fiind stabilit până la acest moment, un folos infracţional de cel puţin 90.000 lire sterline.

În cursul zilei de astăzi, cele trei persoane vor fi prezentate la Tribunalul Galaţi, cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie Județean Galaţi, Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane şi al Brigăzii de Operaţiuni Speciale Galați.