Când îți fuge femeia cu tot cu mobila de dormitor

 DivortSă luăm exemplul unui cuplu care a conviețuit vreo șase ani, mai întâi în concubinaj și apoi în taina sfântă a căsătoriei. Asta nu l-a oprit pe soț să-și acuze nevasta că a fugit din locuința conjugală cu mobila din dormitor, compusă din trei șifoniere în două canete, trei corpuri suprapuse, o comodă, un pat pe mijloc cu vitrină și două noptiere. Pe lângă aceste bunuri, nenorocita a mai furat o mașină de cusut, o baracă metalică și o pompă manuală de scos apa din pământ. Nu știu cum a reușit să fugă nevasta cu o baracă metalică după ea, dar asta susține un bărbat din Tecuci.

Bine, astea nici măcar nu sunt cele mai bizare chestii pe care s-au certat cei doi în fața bietului judecător. Femeia a recunoscut că o parte din bunuri sunt comune, dar s-a arătat revoltată de lucrurile pe care fostul bărbat le-a trecut pe listă. Aparent, omul voia să împartă cu fosta nevastă cinci lenjerii de pat, patru pături în țiplă, patru pături nețiplate și vreo 25 de goblenuri, pentru că, normal, ce bărbat nu este mort după goblenuri. Singura problemă: femeia zice că nu există niciun goblen în casă, dar e fericită să facă partaj pe cele patru veioze și cinci butoaie de vin.

Oamenii ăștia aveau și chestii ceva mai valoroase de împărțit, cum ar fi apartamentul conjugal, termopanele din balcon, cotețul pentru porci, vreo trei cai și o Dacie 1310. Asta nu înseamnă că nu s-au certat în instanță pe toate chestiile pe care le-au găsit sau nu la domiciliu, inclusiv pe „5 tone de porumb boabe”. Din păcate, dosarul boabelor de porumb a fost disjuns și nu am mai reușit să dau de urma lor, pentru că principiul jurnalistic „follow the money” nu funcționează prea bine când e vorba de materie organică.

 

Citeşte mai mult aici: https://www.vice.com/ro/article/qvxd3v/lucrurile-absurde-pe-care-se-cearta-romanii-la-divort