Personalul Primăriei Tecuci va fi diminuat

În ultima şedinţă a Consiliului local,  proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului şi a programului de investiţii al U.A.T. Municipiul  Tecuci pe anul 2018, a fost votat de consilierii PSD, de independent, de consilierul Mârza de la PMP şi Croitoru de la UNPR.

S-a adus în discuţie faptul că este un buget cu deficit şi se folosesc bani din excedentul anilor trecuţi, căci cheltuielile de personal grevează asupra bugetului şi există propuneri puţine de investiţii care nu au şanse prea mari de realizare. De asemeni, consilierul Diaconu a dorit să ştie cum se va rezolva problema banilor care trebuiau repartizaţi pe ultimul trimestru al anului 2018, acolo nefiind alocate sume.

Explicaţia primarului a fost simplă: „Componenţa angajaţilor va fi schimbată, vor rămâne doar funcţionarii bine pregătiţi. Trebuie să se facă o evaluare a angajaţilor, apoi se vor reduce ca număr de personal şi astfel vom remedia bugetul în trimestru patru. După 01. 07. 2018 ne vom permite să modificăm bugetul”.

Aşadar, prin implimentarea proiectului „Calitate şi performanţă în administraţia publică, Primăria Municipiului Tecuci, cod SIPOCA 69” se doreşte un contract cu o firmă privată specializată în resurse umane care va analiza activitatea funcționarilor publici. Aceştia vor decide, prin evaluare, soarta angajaţilor administraţiei publice.

Nu prea înţelegeam de ce se tot organizează concursuri de angajare în Primărie şi instituţiile subordonate. E simplu: cei care au fost angajaţi din 2016 până în prezent vor fi evaluaţi cu calificative bune şi vor rămâne pe funcţii, ceilalţi, pe care i-a găsit C.C. Hurdubae la preluarea mandatului în administraţie, vor fi declaraţi incompetenţi pe postul care-l ocupă. Şi mulţi vor fi nevoiţi să-şi caute servici în altă parte!

Sumele care se duc pe acest proiect de „calitate şi performanţă în primărie” sunt:

– Cheltuieli salariale ale echipei de management proiect SIPOCA de 66,63 mii lei;

– Cheltuieli salariale experţi CAF proiect SIPOCA de 10 mii lei;

– Cheltuieli consultanţă şi expertiză SIPOCA de 164 mii lei;

– Cheltuieli servicii proiect SIPOCA de 84,71 mii lei;

– Cheltuieli informări, publicitate proiect SIPOCA de 7,10 mii lei;

– Cheltuieli materiale consumabile SIPOCA de 2,70 mii lei.

Să sperăm că firma care va fi desemnată să facă evaluarea funcţionarilor să nu fie aceeaşi care în toamna anului 2016 s-a ocupat de organigrama primăriei. Au lucrat acea organigramă vreo două-trei luni, au încasat 80 mii lei, iar rezultatul a fost restructurarea posturilor la trei funcţionari.

Dacă tot se reduce numărul posturilor pentru a se face investiţii în oraş, recomand, la banii care-i încasaţi, să declaraţi nesatisfăcători pe cei 100 noi angajaţi la primărie şi servicii subordonate, pentru a se mai putea respira în birourile administraţiei locale şi burduşi visteria.

 

2 thoughts on “Personalul Primăriei Tecuci va fi diminuat

  1. Am vizionat ultima şedinţă a Consiliului local, si explicatiile date de Primar, cu jumatate de gura, cand s-a referit la cheltuielile de personal subdimensionate, din trim III si IV ale anului 2018. S-a mai spus ca este un buget cu deficit şi ca există propuneri puţine de investiţii care nu au şanse prea mari de realizare. Primarul a afirmat ca dupa 1.07.2018 se va modifica bugetul, se va face o evaluare a angajatilor si se vor opera reduceri de personal, pentru a se putea incadra in fondurile programate din trim. IV.

    Realitatea este insa alta si ma surprinde ca unii consilieri „mai vechi”, nu au sesizat-o.

    Fundamentarea Bugetului Local este eronata. Avand in vedere ca nu exista reduceri de activitate la nivelul UAT Tecuci, numarul si cheltuielile de personal trebuiau repartizate in mod egal , pe cele patru trimestre. Daca se dorea intr-adevar reducerea personalului, aceasta trebuia facuta incepand cu trim.I a.c., asa cum au procedat si alte Primarii din tara.

    In realitate nu va fi nici-o disponibilizare, deoarece angajatii noi sunt „competenti”, si nu pot fi dati afara, iar cei vechi, daca pleaca, activitatea Primariei si a celorlalte institutii inceteaza. Si atunci, pentru rezolvarea deficitului de cheltuieli de personal, se mizeaza pe primirea unor sume suplimentare in luna iulie, cu ocazia rectificarii Bugetului de Stat. Daca aceasta posibilitate nu se va realiza, banii prevazuti in Bugetul Local pentru investitii, neutilizati din varii motive, se vor folosi pentru plata salariilor din trim. III-IV. De aceea in lista de investitii, au fost prevazute doar lucrari care, in realitate, nu au şanse de realizare.

    Schimbarea componentei salariatilor, evaluarea lor, reducerea numarului de personal, pastrarea numai a functionarilor bine pregatiti, raman simple declaratii de intentie, la fel cu mai toate promisiunile neonorate, facute de dragul nostru Primar…

Comments are closed.