Haos până la capăt

Magie Să zicem că ai de plătit rate la bancă şi nu mai faci faţă. Cineva vine cu ideea de a face un alt împrumut din care să plăteşti ratele. Corect? Greşit. Acum ai de plătit două rate. Desigur, poţi oricând să faci un al treilea împrumut din care să le plăteşti pe cele precedente.

Acest preambul relevă cum te poţi scufunda din punct de vedere financiar. Când lucrezi cu diletanţi, aceştia îţi crează iluzia că te ridică la suprafaţă dar de fapt te scufundă şi mai mult. Acest lucru este valabil şi atunci când vorbim despre legi.

Printr-o decizie a Tribunalului Bucureşti a fost anulat concursul pentru postul de secretar al UAT Tecuci. Asta înseamnă că persoana care ocupa acest post nu mai figurează ca angajat al UAT. Din funcţia de jurist a fost nevoită să-şi dea demisia atunci când a ocupat funcţia de secretar. Aceasta este procedura, nimeni nu poate ocupa două funcţii.

Situaţia este fără precedent în unităţile administrative de pe teritoriul ţării noastre şi numai un diletantism administrativ a făcut-o posibilă.

Cum a rezolvat UAT Tecuci problema? Secretarul UAT a plecat în concediu iar locul său a fost preluat prin delegaţie de un jurist din primărie. Prin această mutare s-a rezolvat problema postului rămas vacant, dar a fost complicată situaţia fostului secretar.

Prin anularea concursului, secretarului i-au fost retrase drepturile din ultimul an de zile şi nu mai figurează ca angajat al UAT. În acelaşi timp nu mai figurează nici ca angajat pe postul de jurist în primărie.

Ideea de a trimite secretarul în concediu, atunci când nu mai figurează ca angajat în niciuna dintre structurile administraţiei locale, este similară celei de a face al treilea împrumut făcut pentru a plăti ratele la primele două. Din ce postură a plecat fostul secretar în concediu, fiindcă din cea de angajat nici nu poate fi vorba?

One thought on “Haos până la capăt

  1. Petre Ispirescu nu putea să fie decât invidios dacă ar fi citit povestea de sus.

    Hotărârea nr. 1907/2018 a Tribunalul București nu este definitivă, este, deocamdată în termenul de comunicare, 30 zile de la pronunțare. Urmează termenul de recurs, 15 zile. Pe perioada respectivă nu are caracterul de a fi executorie. Situația are precedent, haideți să fim onești !

    Așa că nu există niciun motiv ca să fi pierdut vreun drept, doamna poate fi în vreun concediu legal, căci vin sărbătorile pascale.
    Evident că pe perioada respectivă atribuțiile să fie exercitate de un jurist din primărie. Nu i-a preluat nimeni postul; poate locul de pe scaun.

    Nici similitudinea cu împrumuturile nu este inspirată. Acolo e cu afundare în datorii. Aici e cu liber de Paște și deocamdată cu griji obișnuite, cel puțin pentru un an de zile, dacă nu până la pensie.

    Haideți să auzim și de bine, că vine Paștele !

    Paște, mielul fericit, oul șade înroșit, de rușine s-a scumpit, iar iubitul iepuroi să v-aducă euroi, fericire, sănătate, mult noroc și spor la toate.

    Paște fericit !

Comments are closed.