Generaţia digitală la Şcoala din Ghidigeni

Ora de net Ghidigeni (1) În vederea participării la concursul național @Ora de Net „Cetățenia digitală. Drepturi și responsabilități pe Internet privind datele personale” ediția 2018, Școala Gimnazială Nr. 1 Ghidigeni a organizat evenimentul „Generația digitală – Generația actuală”.

Acesta a avut loc miercuri, 28 martie 2018, ora 12, la sediul Școlii Gimnaziale Nr. 1 Ghidigeni și a reunit peste cincizeci de reprezentanți ai comunității locale: părinți, cadre didactice, reprezentanți ai Consiliului Local și elevi.

În cadrul acestuia, au fost dezbătute aspecte legate de tipurile de date personale, modul de interacțiune online și implicațiile comerciale ale colectării de date.

Ora de net Ghidigeni (2) Totodată, a fost promovată linia de informare și consiliere privind siguranța pe internet a copiilor, ctrl_AJUTOR, coordonată de Organizația Salvați Copiii și disponibilă gratuit prin intermediul platformei www.oradenet.ro. Discuțiile au avut scopul de a crește nivelul de informare a copiilor, părinților și cadrele didactice cu privire la drepturile și responsabilitățile pe Internet privind datele personale.

Acest eveniment a fost organizat de echipa „Navigatorii viitorului” – elevi ai clasei a V-a A, coordonată de profesor Daniela-Aurora Ghiță.