Am sădit stejari alături de copiii noştri!

Foto: Jandarmeria Galaţi

 Sâmbătă, 14 aprilie, jandarmii din Comandamentul unităţii, specialiştii Direcţiei Silvice Galaţi şi a Ocolului Silvic Galaţi au marcat Anul Centenar printr-o acţiune comună de împădurire a unei zone tinere situată la marginea Pădurii Poligon, de pe raza localităţii Odaia Manolache.

Dis de dimineaţă, jandarmii şi copiii acestora s-au prezentat la locul de întâlnire unde, după instructaj, au trecut la sădirea de stejari în pădurea ce a luat naştere cu această ocazie.

Conştienţi de importanţa conservării şi a protejării mediului înconjurător, jandarmii au transmis aceleaşi sentimente şi copiilor care au fost învăţaţi de părinţii lor că dezvoltarea armonioasă a societăţii ţine de fiecare dintre noi şi modul cum ne implicăm. Pădurea nou creată va contribui la regenerarea ecosistemului din zonă.

Nu suntem la prima acţiune de acest gen, însă, suntem bucuroşi că am avut şansa să sădim alături de copiii noştri, stejari, unii dintre cei mai falnici şi nobili arbori, cu o durată de viaţă seculară, aşa cum ne dorim să fie şi naţia română.

Foto: Jandarmeria Galaţi

 Jandarmeria Galaţi va mai participa la astfel de acţiuni, pentru a marca Anul Centenar aşa cum se cuvine, de această dată în perioada de toamnă deoarece cu această ocazie a fost marcată şi încheierea  activităţii de împădurire de primăvară a Direcţiei Silvice Galaţi.

 

Slt. Cătălin Mircea Bădin, Jandarmeria Galaţi

Această prezentare necesită JavaScript.