Mihai Baranga: Reprezentaţie inedită la Ateneul Tecuci – Galerie foto

 Astăzi, 14 aprilie, Ateneul Fundaţiei Pelin a avut un invitat special la Tecuci, celebrul actor Mihai Baranga. Deschiderea manifestărilor derulate sub genericul „Primăvara culturală la Tecuci” s-a făcut cu spectacolul „10 Shakespeare”.

Mihai Baranga, născut la 12 septembrie 1969, tecucean de-al nostru, a studiat actoria la Academia Naţională de Teatru şi Film din Bucuresti, la clasa Olga Tudorache şi Adrian Pintea. Este un actor independent care a avut numeroase colaborări cu diferite teatre şi companii teatrale. Este singurul actor care a realizat un colaj de zece monologuri din Shakespeare, fiecare monolog fiind intonat cu o altă voce şi pe o altă tipologie umană.

 „10 Shakespeare” este singurul one man show Shakespeare care s-a făcut vreodată în România şi în străinătate, când actorul poate interpreta această succesiune a celor zece personaje shakespeariene folosind gesturi, tonuri şi expresii diferite.

Cu acest eveniment Fundaţia Pelin Tecuci s-a alăturat evenimentelor lunii aprilie care marchează viața și opera lui William Shakespeare în întreaga lume.

 Pe durata reprezentației, Mihai Baranga s-a costumat şi a interpretat fără cusur cele zece personaje din piesele de teatru ale marelui dramaturg, respectiv: Richard III, Lear, Launce, Falstaff, Hamlet, Bufonul, Jacques melancolicul, Ariel, Caliban, Prospero.

Muzica spectacolului a fost compusă de Marcel Costea, fiind câte o melodie pentru fiecare personaj în parte. De montaj şi sunet s-a ocupat Mihai Dumitrescu, costumele au fost realizate de Cristina Barbu iar scenariul şi logofonetologia aparţin lui Nicolae Gafton.

Mihai Baranga a demonstrat că este un actor performant iar prin faptul că este tecucean ne face să fim mândri de domnia sa.

Această prezentare necesită JavaScript.