Premii deosebite pentru copii talentaţi

 În planul cultural al Municipiului Tecuci nu s-a ţinut cont de concursul naţional „Gala teatrului şcolar”, acesta lipsind cu desăvârşire din peisaj. În schimb, Şcoala Gimnazială „Elena Doamna” Tecuci a continuat acest proiect în care copiii, elevii tecuceni şi de pe alte meleaguri doresc să-şi arate talentul actoricesc.

 Astăzi, la Centrul de Documentare şi Informare al Şcolii „Elena Doamna” , inimoasele cadre didactice au organizat concursul național denumit „Actor în lumea basmelor” din cadrul Proiectului Educațional – Național „Prolectura” desfășurat la aceeaşi Școală, Elena Doamna.

 „Copii talentaţi îmbrăcaţi în minunate costume, cadre didactice creative şi muncitoare, părinţi inimoşi au trăit astăzi mari emoţii şi au dovedit că teatrul înseamnă trăire, pasiune şi talent. Copii din Călăraşi, Suceava şi din multe localităţi ale judetului Galaţi, 32 de momente cu participare directă, au câştigat premii deosebite pentru prestaţiile lor” spun dascălii, apoi vin mulţumirile pentru sprijin.

 La astfel de evenimente ai nevoie şi de bani. Aceşti bani au lipsit se pare din visteria unităţii de învăţământ, altfel nu s-ar explica de ce cadrele didactice au fost nevoite să apeleze la sprijinul oamenilor de afaceri tecuceni, la viitori candidaţi la alegeri. De neînţeles este şi poziţia directorului unităţii, Ionica Gîţă, cea care, fiind apropiata partidului de la putere, era în măsură să apeleze la primărie pentru a obţine fondurile necesare realizării acestui eveniment naţional.

 În timp ce copiii şi doamnele lor se zbat pentru organizarea şi promovarea talentelor, primarul nostru este preocupat de promovarea unui spectacol pe care cheltuie peste două miliarde lei. Oare chiar nu se găseau bănuţi şi pentru valoroşii elevi?

Felicitări tuturor concurenţilor şi participanţilor la evenimentul cultural de la Şcoala „Elena Doamna” Tecuci, voi reprezentaţi viitoarea viaţă culturală!

 

 

Sursa foto: facebook