Ce se întâmplă atunci când o femeie îşi pierde minţile după altă femeie

Că Vineri 13 este o zi cu ghinion nu mai încape nicio îndoială. Săptămâna trecută chiar a fost o astfel de zi. Vinerea trecută, în jurul prânzului, la Tecuci, mi s-a întâmplat un lucru care m-a bântuit toată săptămâna.

La ora când soarele nu lasă umbre, într-o parcare din oraş, o şoferiţă aflată la volanul unei maşini roşii părea adormită cu capul pe volan.

Bat în geam:

– Vă este rău, doamnă? Pot să vă ajut cu ceva?

Tresare, coboară geamul portierei şi mă priveşte nedumerită. Repet întrebarea.

– Domnule, credeţi că o femeie îşi poate pierde minţile pentru altă femeie?

În spiritul familiei tradiţionale îi răspund:

– Un bărbat, da, îşi poate pierde minţile pentru o femeie; o femeie, da, îşi poate pierde minţile pentru un bărbat; dar o femeie pentru o femeie, nu ştiu, zău.

 – Cu o jumătate de oră în urmă nici eu nu credeam posibil acest lucru, zice ea. Am coborât din biroul în care lucram şi am traversat strada până la Catedrală să iau agheasmă, că o dată în an este Izvorul Tămăduirii. Apuc să iau agheasmă iar când ies dau nas în nas cu femeia despre care v-am vorbit. Atunci mi-am pierdut minţile. Căci în loc să traversez strada şi să urc în birou, fiindcă am program până la ora două, m-am urcat în maşină şi am plecat spre casă. Abia pe drum mi-am adus aminte că trebuie să semnez condica la plecare. Acum trebuie să mă întorc.

Îi zâmbesc îngăduitor:

– Acest lucru i se putea întâmpla oricui.

– Credeţi? mă întreabă plină de speranţă.

– Desigur, îi răspund.

Coboară, îşi închide maşina şi urcă în alta, de culoare albastră:

– Pe mine mă scuzaţi! Mă duc să semnez condica, zice ea.

Demarează spre biroul ei, oricare ar fi acesta, lăsându-mă nedumerit.

De o săptămână mă tot întreb: „Cum poate o femeie să îşi piardă minţile după altă femeie? O femeie care îşi permite să meargă la biserică în timpul programului, oricare ar fi această biserică; să ia agheasmă, apoi să demareze în trombă spre casă când, de fapt, ar fi trebuit să se întoarcă la serviciu; o femeie care îşi permite să îşi schimbe maşinile în miezul zilei”.

Ştiu, am spus că acest lucru i se poate întâmpla oricui, dar a fost o pornire de moment. Dacă ai fi fost în locul meu şi tu ai fi spus la fel. Însă trebuie să recunoşti că astfel de lucruri ţi se întâmplă doar o dată în viaţă. Şi nu poţi să ţi le explici.

 

One thought on “Ce se întâmplă atunci când o femeie îşi pierde minţile după altă femeie

  1. Aoleoooooo. In timpul programului? Daca se ruga pentru Hurdubaie e scuzabila in timpul programului dar daca se ruga pentru senatorul de Tecuci care nu a mai trecut pe la Tecuci atunci absent nemotivat direct din cartela cu turnicheti. Nu cumva avea si jaguarul parcat in fata catedralei?Poate se ruga la jaguar.

Comments are closed.