Marş pentru realizarea autostrăzilor ce leagă Moldova de vestul sau sudul ţării

În data de 19 mai 2018 asociațiile partenere „Moldova Vrea Autostradă” și „Împreună pentru A8” organizează un marș motorizat pe direcția Iași – Tişiţa – București. Intenția acestui demers este de a pune presiune pe Guvern în vederea demarării construirii de autostrăzi, șosele de centură, căi ferate, poduri rutiere şi feroviare în zona Moldovei.

 La orele 7 două coloane se vor deplasa spre Tişita – București cu plecare din Iași – Piața Unirii. Coloana I pe direcția Iași -Tg. Frumos – Roman -Bacău – Adjud – Tişita. O a doua coloană va pleca din Iași și va ajunge la Vaslui (parcarea Interex) – 8.30, giratoriu Crasna (ora 9), Bârlad (10 – parcare DN 24 intrare Bădeana), Tecuci (giratoriu DN 24 orele 11), Tişiţa la 12. La Tişiţa cele 2 coloane se vor uni și ulterior se va merge în marș motorizat până în București – Piața Victoriei. Și-au anunțat participarea la acest marș pe lângă persoane fizice, motocicliști, agenți economici și FORT (Federația Operatorilor de Transport din România).

Marșul este unul autorizat și legal având acceptul Jandarmeriei Române, al Poliției Rutiere precum și al Primăriei Municipiului București.

 

Adrian Covasnianu, dr. geogr., vicepreședinte MVA – Moldova Vrea Autostradă