Aleşii tecucenilor au legat Logica de gard

Faptul că actuala putere a devenit obsedată de gramatică nu mai este un secret pentru nimeni. Această obsesie vine de la primul ministru şi se transmite ca un val în toate colţurile ţării. Acest val a lovit şi Tecuciul.

La ultima şedinţă a Consiliului local Tecuci au existat câteva contre pe marginea proiectului de modificare a tarifelor de salubrizare. Atent să nu faulteze Gramatica Limbii Române, primarul municipiului a nimerit cu oiştea în gard.

„De la început s-a pus problema că societăţile comerciale pot opta pentru taxa de salubrizare sau pentru contractˮ, a spus la un moment dat un consilier.

„Aţi înţeles total greşit. Nu a fost niciodată pus(ă) sub semnul întrebării opţiunea că vrei aşa sau vrei aşa. S-a discutat foarte clar: Cine nu încheie (contract) până la data de… va trebui să achite o taxă de salubrizare. Nu că pot opta. Este o diferenţă totală din punct de vedere gramaticalˮ, a replicat C.C. Hurdubae.

Consilierul local are dreptate. Dacă un agent economic nu încheie contract ştie că va plăti taxa de salubrizare. Prin neîncheierea contractului agentul economic a făcut o alegere şi anume aceea de a plăti taxa de salubrizare. În acest punct al şedinţei primarul a dat satisfacţie Gramaticii dar a lăsat Logica nesatisfăcută.

Probleme cu logica are şi viceprimarul municipiului Tecuci care s-a grăbit să răspundă aceluiaşi consilier.

„Vreau să ştiu dacă s-a negociat acest tarif la Tirighina. Consider că acest tarif este exagerat.ˮ

„La farmacie, când vine clientul să cumpere aspirină negociază cu dumneavoastră preţul?ˮ, a întrebat viceprimarul.

„Nu.ˮ

„Cei de la Tirighina au un preţ despre care au spus: Îl acceptaţi sau nuˮ, a conchis viceprimarul municipiului Tecuci.

Comparaţia depozitului de gunoi cu o farmacie este absurdă şi nefericită. Dacă nu îţi convine preţul aspirinei, nu negociezi, este adevărat. Dar alegi să cumperi aspirină de la altă farmacie.