La 49 de ani, primarul în funcţie a prins serile comuniste în care se întrerupea curentul electric, fiind nevoit să se descurce cu lampa. A rămas marcat de acea perioadă, dorindu-şi în prezent să aibă în permanenţă o luminiţă la capătul tunelului care să-l călăuzească.
Primul exemplu de risipă a energiei electrice pe banii publici a fost depistat la începutul acestui an, când C.C. Hurdubae a uitat să mai stingă iluminatul festiv al municipiului Tecuci până la finele lunii ianuarie. Ziua Unirii, 24 ianuarie, a fost serbată cu fast, surle şi trâmbiţe chiar şi la lăsarea întunericului, Tecuciul fiind singura localitate din ţară care era iluminată cu ornamente festive.
Aseară, 30 mai, nu mică mi-a fost mirarea să constat că pe str. 1 Decembrie 1918, în faţa celei de-a doua case de după Banca Transilvania (vizavi de barul de lângă BCR) într-un copac impunător, cu miros aromat de flori de tei, luminează fericită şi ferită de frunze o instalaţie lăsată din iarnă.
Aceeaşi situaţie o regăsim şi la Societatea Panifin (moara Nelu Gălbenuş), tot pe str. 1 Decembrie 1918, un castan fiind lăsat decorat tot din iarna trecută.
Am înţeles că primarul şi-a dorit luminiţe, dar credeam că vrea lumini până la Sărbătorile Pascale. Cum acestea au trecut, ba chiar şi Rusaliile, stau şi mă întreb dacă Hurdubae şi-a propus să defilize cu iluminat ornamental până la Sf. Maria, să vadă şi cei care vin la Bâlci cât de festiv e târgul nostru.
Nu ar fi rău ca şefa de la Comunicare şi Registratură, care se ocupă cu strângerea fondurilor necesare pentru organizarea zilelor de naştere în demisolul primăriei, să aibă în vedere achiziţia unui furtun electric decorativ cu luminiţe ori lămpi fosforescente, pentru a le instala primarul în propriul dormitor.