Managerul Cioclu a pus cruce unui important festival tecucean

În acest an, în zilele de 25 şi 26 august municipiul Tecuci trebuia să fie gazda celei de-a XXIX-a ediții a Festivalului naţional de folclor „Cântă de răsună lunca”.

Festivalul a fost anulat, aşa cum reiese dintr-un proiect de hotărâre care va fi supus dezbaterii Consiliului local în şedinţa programată miercurea viitoare.

„Prin prezenta vă înaintăm spre analiză şi aprobare Planul Cultural al Casei de Cultură a Municipiului Tecuci, cu modificările propuse pentru semestrul II al anului 2018. La întocmirea acestuia s-a ţinut cont de planul cultural aprobat pe anul 2018 cu modificările care se impun”, scrie managerul interimar al Casei de cultură din Tecuci, Diana Cioclu, în adresa 1213 din 14 august 2018.   

Printre modificările Planului de activităţi culturale a Casei de cultură, plan aprobat de consilierii locali, regăsim: „Renunţare la activitatea <Cântă de răsună lunca> (40.000 lei) care din motive de disfuncţionalitate la nivelul managementului instituţiei nu a mai fost ţinută la timp”.

 Dat fiindcă adresa a fost înaintată Primăriei în data de 14 august iar Festivalul „Cântă de răsună lunca” urma să aibă loc la sfârşitul lunii nu putem înţelege afirmaţia „activitatea (…) nu a mai fost ţinută la timp”.

De neînţeles rămân şi motivele anulării acestui important festival pentru tecuceni şi municipiul Tecuci. „Din motive de disfuncţionalitate la nivelul managementului instituţiei”, a scris managerul interimar.

În şedinţa ordinară a Consiliului local Tecuci, care a avut loc pe data de 26 iulie, managerul de atunci al Casei de cultură a cerut insistent aprobarea de sume astfel încât evenimentele culturale programate să nu aibă de suferit. Primarul a refuzat să aloce sumele necesare.

Începând cu 3 august 2018 în funcţia de manager interimar al Casei de cultură Tecuci a fost numită Diana Cioclu. Noul manager a avut la dispoziţie zece zile, până la şedinţa Consiliului local din 13 august, pentru a prezenta pentru aprobare planul activităţilor culturale pentru semestrul II.

Despre care disfuncţionalităţi la nivelul managementului instituţiei poate fi vorba?

 

2 thoughts on “Managerul Cioclu a pus cruce unui important festival tecucean

  1. Problema lui Cioclu nu este doar că a pus cruce unui festival înscris în registrul festivalurilor naționale la Ministerul Culturii așa cum este ”Cântă de răsună lunca” și grav este că deși cunoaște că Festivalul ”C.Conachi” de anul trecut a fost măsluit-fraudat, tace. Și în plus a dat pe mâna vinovatului și ediția de anul acesta. Cereți-i un punct de vedere despre ce s-a discutat în 31 august în Casa de cultură în biroul directoarei interimare. Întrebați-o ce va face după ce referentul a recunoscut de față cu încă 4 persoane că a fraudat jurizarea festivalului Conachi de anul trecut.

  2. Dacă ar fi prima fraudare a unui concurs pentru si al casei de cultură aș spune că e o întâmplare nefericită. În actuala administrație locală e un modus vivendi. Concursuri, numiri, contracte. E jale. Rezultatul tuturor acestor manufacturi se vede cu ochiul liber. Acest oraș, municipiu e la pământ din toate punctele de vedere., iar primarul se afundă în enormitate.

Comments are closed.