Primarul solicită încheierea unui contract de reprezentare juridică

 

Printr-un proiect de hotărâre pentru ședința CL de mâine, Primăria Tecuci dorește să încheie un contract de servicii de asistență și reprezentare juridică cu un avocat, Irina Stanciu, pentru reprezentarea juridică în litigiile privind achizițiile publice și cauzele penale în care UAT Tecuci, Consiliul Local Tecuci şi Primarului Municipiului Tecuci au calitatea de parte. Valoarea contractului este de 3.500 lei / dosar / fază de judecată – pentru litigiile privind achiziţiile publice şi 3.000 lei / dosar /fază de judecată – pentru cauzele penale în care UAT Tecuci, Consiliul Local Tecuci si Primarului Municipiului Tecuci au calitatea de parte.

Cum justifică inițiatorul proiectului, C.C. Hurdubae,  această încheiere de contract cu un avocat:

„Organigrama Aparatului de Specialitate al Primarului Municipiului Tecuci cuprinde 5 posturi de consilier juridic, din care, la această dată, trei posturi sunt vacante. De asemenea este vacantă și funcția de Şef Serviciu Juridic. Pentru încadrarea posturilor de specialitate juridică s-au organizat concursuri, dar motivat de lipsa de atractivitate finaciară, raportat la gradul de complexitate și responsabilitatea muncii, pentru funcţiile respective nu s-au prezentat candidați.

În prezent Serviciul juridic gestionează un număr de aproximativ 300 de dosare, aflate pe rolul diferitelor instanțe. Precizam că, în afară de activitatea de reprezentare juridică, cei doi consilieri juridici încadrați pe funcții la aceasta dată execută, conform fișelor posturilor, și activități de avizare juridică a contractelor de achiziții publice sau altor contracte în care UAT Municipiul Tecuci este parte…

Precizăm de asemenea că nu există o specializare a celor doi consilieri juridici pentru anumite cauze complexe. Volumul mare de muncă al consilierilor juridici duce la imposibilitatea fizică a a acestora de a se apleca cu atenție asupra fiecărei cauze și a asigura o reprezentare adecvată a instuției în fața instanțelor de judecatăˮ.

Afirmațiile făcute de inițiator nu corespund adevărului  (pot fi clasate afirmații mincinoase și intră sub incidenta infracțiunii de fals și uz de fals în documente oficiale pentru a se obține un avantaj pentru sine ori pentru altul).

1. Nu există nici un concurs pentru funcția de consilier juridic care să fi fost organizat și la care să nu se fi înscris participanți. La toate concursurile organizate de Primăria Tecuci au fost înscriși participanți. Chiar și la concursul unde a fost admis Prodea Ciprian și apoi i-a fost acordat transferul la Primăria Corod.

2. Conform art. 21 din legea nr. 215/2001 reprezentarea instituției în fața instanțelor de judecată se face pe UAT municipiul Tecuci, Consiliul local și Primăria, neavând personalitate juridică.

În cadrul UAT Tecuci, în prezent, avem următorii juriști angajați: Butnaru Nicoleta, Căpraru Mirela, Popovici Daniela, Munteanu Roxana, Manolache Vasile, Adelina Bărbuță, Iftimie Simona, Irimia Elena, secretara U.A.T. Fotache Valerica. Funcția de şef serviciu cancelarie, juridic, arhivă nu implică exercitarea funcției de consilier juridic, având în subordine și funcții de consilier/referent.

În concluzie, art. I din OUG nr. 26/2012 prevede prin excepție ca încheierea de contracte de asistență juridică să se facă doar dacă în structură nu există personal propriu de specialitate juridică, dar la Primăria Tecuci, din câte observăm, excepția prevăzută de OUG nr. 26/2012 a devenit o regulă.

 

One thought on “Primarul solicită încheierea unui contract de reprezentare juridică

  1. Ca să fie clar: așa cum am afirmat, în diverse ocazii, juriștii primăriei NU POT REPREZENTA UAT-ul ÎN INSTANȚĂ AȘA CUM TREBUIE. S-au făcut, prin intermediul lor, o multitudine de ilegalități, ilegalități girate atât de proasta pregătire a lor, cât și de dorința lor de a fi slugarnici, pupând papucul tuturor șefuților trecători. Acești juriști au măcar mintea prostului de pe urmă și nu pot merge în instanță pârându-se între ei. De aceea e nevoie de cineva din afară ca să facă acest lucru. Vom vedea, dacă va veni un jurist din afară, procese câștigate de primărie, dar și așa zișii juriști, mari somități în slugărnicie, plecând spre locuri mai răcoroase unde vor avea timp pentru reflexie. Evident că tot pe banii noștri vor sta. Cred că hurdu începe să-și dorească acoperirea infracțiunilor făcute în timpul mandatului, iar pentru început va începe procesul de epurare a juriștilor angajați ai UAT. În primă instanță aceștia vor fi făcuți, nu doar public, vinovați de prăpădul din guvernarea hurdubaiului, dar când vor trece la declarații și autodenunțuri pentru a se scăpa pe ei VOM AFLA ADEVĂRUL ȘI MAGNITUDINEA JAFULUI ACTUALEI GUVERNĂRI. TOTUL SE VA TERMINA CU TRANSFORMAREA CĂTUNULUI TECUCI ÎN EXEMPLU NEGATIV DE GUVERNARE, NU A UNUI PARTID, CI A UNEI GĂȘTI CARE E RĂSPÂNDITĂ PE TOT SPECTRUL POLITIC, DOAR PENTRU A CREA IMAGINEA DIVERSITĂȚII ÎN OCHII CELOR CARE NU VOR SĂ VADĂ DINCOLO DE REALITĂȚILE PROST INDUSE. DEJA UN INDEPENDENT S-A AUTODEMASCAT CA FIIND ÎNREGIMENTAT, NU POLITIC, CI ECONOMIC CA APARȚINÂND UNEI GĂȘTI DE INFRACTORI. VOR URMA ȘI ALȚII DIN TOATE PARTIDELE ȘI MEDIILE SOCIALE. ABIA ACUM VA ÎNCEPE NOAPTEA CUȚITELOR LUNGI, IAR NOI, CEI NEIMPLICAȚI ÎN MÂRȘĂVII NE VOM SATISFACE DORINȚA DE DREPTATE PRIVIND ȘI LUÂND ATITUDINE CU ADEVĂRAT PENTRU A NE SCĂPA DE MIZERIE.

Comments are closed.