Articole pirotehnice indisponibilizate de Poliție

 

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au depistat, pe raza municipiului Galați, doi tineri ce dețineau ilegal articole pirotehnice, pe care ar fi intenționat să le comercializeze. 1350 cutii petarde, 109 baterii artificii și 12 candele romane au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

La data de 8 decembrie a.c., în jurul orei 23.10, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat, la intersecția străzii Brăilei cu strada Drumul de Centură, în apropierea unei stații peco, o femeie de 29 ani și un bărbat de 23 ani, ambii din județul Ilfov, ce dețineau, într-un autoturism, articole pirotehnice pe care ar fi intenționat să le comercializeze.

Polițiștii au găsit astfel, în portbagajul autoturismului și în interiorul acestuia, 1350 cutii cu petarde, categoriile F2, F3 și P1, totalizând un număr de 74 500 petarde, 109 baterii de artificii, categoria F2, precum și 12 candele romane, fiecare cu câte 40 de lovituri.

Întrucât cei doi nu au putut prezenta documente de proveniență și autorizație de deținere pentru articolele pirotehnice, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, procedând la ridicarea acestora, în vederea continuării cercetărilor.