Biblioteca municipală „Ștefan Peticăˮ Tecuci și-a colindat colaboratorii

 

Sala Heliosˮ a Bibliotecii tecucene a găzduit joi, 20 decembrie, o ingenioasă manifestare  prin care a ținut să se aducă prin frumoase colinde și cântece de iarnă, mulțumiri principalilor colaboratori ai activității bibliotecii din anul care acum se încheie.  Și pentru că sărbătorile de iarnă, mai ales Crăciunul, bate la ușa, nu putea exista un moment mai frumos pentru acest lucru decât să li se mulțumească prin cântec. 

 Deschizând evenimentul, managerul bibliotecii, Ionica Nasie, mulțumește invitaților pentru participare la această sărbătoare, deși lista celor așteptați era mult mai mare, și invită publicul la un micuț spectacol.

Prima care a intrat în scena frumos amenajată, a fost micuța, talentata balerină Irina Apetrei de la Școala „Dimitrie Sturdzaˮ, cu o frumoasă evoluție, mult aplaudată de public. Apoi au intrat în scenă minunații colindători din clasa I-a de la aceeași școală, coordonați  de inimoasa profesoară Florentina Golea, aducând bucuria sărbătorilor.

 Micuții colindători, îmbrăcați atât ei cât și coordonatoarea lor, în costume frumoasee, cu căciulițe și clopoței, au prezentat trei frumoase colinde. Tot un buchet de frumoase colinde ne-au prezentat și talentații elevi de la Școala „Iorgu Iordanˮ, pregătiți de talentata profesoară Vetuța Chirvase.

A urcat apoi pe scenă îndrăgita interpretă Alesia Munteanu, de la Școala „Dimitrie Sturdzaˮ, deținătoare a numeroase premii, care ne-a prezentat două frumoase colinde. A urmat-o altă talentată interpretă, Andra Crăciun, cu frumoase colinde. 

 Am urmărit apoi două interesante grupuri de la CNSH, primul format din interpretele Mirela Beatrice Ciolan, Mariana Iancu și Georgiana Roxana Răduc și al doilea format din surorile Andreea și Alexandra Jiglău.

În continuare, am urmărit talentata familie Dumbravă, care ne-a interpretat mai multe frumoase colinde, Ani Dumbravă împărțind în sală dosare cu textele colindelor ce urmau să fie cântate, pentru a se asigura din public acompanierea, lucru care s-a dovedit a fi foarte benefic.

 Prezent la manifestare, prof. scriitor Constantin Oancă, după ce a apreciat calitățile vocale ale tuturor tinerilor interpreți ce au evoluat, ne-a delectat cu trei frumoase cântece de iarnă dar și de Crăciun, specificând faptul că în general, colindele sunt cântece folclorice, pe când cântecele de iarnă și Crăciun au autori chiar și mari compozitori, acum prezentându-ne de exemplu piese de Franz Schubert, W.A. Mozart și Johannes Brahms, toate având un puternic suport religios.

În final, managerul bibliotecii, a oferit dulciuri și sucuri celor prezenți iar voluntarilor bibliotecii li s-au oferit Diplome și cărți.

 Să nominalizăm echipa voluntarilor: Andrada Bălan, Andreea Gabriela Boeru, Denisa Teodora Bugia, Ioana Irina Caseru, Cati Druță, Florentina Amelia Hertig, Andreea Marin, Adriana Adelina Moise, Andreea Nare, Alexandra Maria Nica, Aura Iasmin Ilie și Diana Blehoianu. 

Aducem și noi felicitări conducerii bibliotecii pentru această frumoasă activitate, urând La Mulți Ani, tuturor!

 

Iancu Aizic