Câinii nimănui: Pericolul din Parcul Central – Video

 

Pe statul de plată al Serviciul de Ecarisaj Tecuci figurează 15 persoane. Conform directorului Societății Administrarea Cimitirului și a Spațiilor Verzi SRL Tecuci (din care face parte și Ecarisajul), Daniel Grosu, printre atribuțiile angajaților padocului regăsim: transportul, îngrijirea animalelor fără stăpân și a celor care prezintă un grad ridicat de pericol social, protecția animalelor concomitent cu protecția cetățenilor, capturarea câinilor de pe raza municipiului Tecuci.

 Pe zi ce trece, străzile Tecuciului sunt tot mai pline de patrupede fără stăpân, oamenii Ecarisajului lipsind cu desăvârșire din peisaj. Chiar dacă de la începutul anului a fost semnalat faptul că o haită de câini își face veacul în vecinătatea Parcului central, autoritățile nu au făcut nimic pentru capturarea și cazarea acestora la padoc.

Problema este că haita s-a înmulțit și a devenit violentă, din lipsa hranei probabil. Astăzi la amiază patrulau pe strada Republicii, apoi au început să se atace în dreptul Catedralei. Polițiștii locali au privit aceste atacuri ca și cum nimic nu s-a întâmplat, fiind ceva la ordinea zilei, aceștia fiind atenţi doar la controlul biletelor de parcare de pe parbrizul mașinilor.

De foame, aceste patrupede pot deveni periculoase, fiind o stradă intens circulată, în centrul urbei. Cine va fi răspunzător dacă vor mușca un copil, un bătrân sau un biciclist? Ce rol are Serviciul de ecarisaj dacă trecătorii pășesc cu teamă pe stradă?