Trei tineri bănuiți de comiterea mai multor furturi, identificați de polițiști

 

Sâmbătă, 2 februarie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Galați au identificat doi tineri cu vârste de 17 și 26 ani, din municipiul Tecuci și un altul de 22 ani, din comuna Matca, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, în formă continuată.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 31 ianuarie – 2 februarie, cei trei ar fi comis 26 de infracțiuni de furt și tentative de furt din auto, folosind modul de operare  „spargerea geamului portierei”. Aceștia sunt, de asemenea, bănuiți că, în aceeași perioadă, ar fi sustras bunuri și bani din 3 societăți comerciale din municipiul Galați. Prejudiciul provocat de cei trei tineri, atât prin sustragerea bunurilor, cât și prin distrugere, se ridică la suma de aproximativ 17.000 lei. Odată cu depistarea lor, polițiștii au reușit să recupereze 80% din bunurile sustrase.

Persoanele bănuite au fost reținute, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore,  în cursul zilei de 3 februarie fiind prezentate instanței care a dispus arestarea preventivă a acestora pentru o perioadă de 30 de zile.