Veste bună: Centura ocolitoare a municipiului Tecuci va fi gata anul acesta

 

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat joi, 7 februarie, că CNAIR s-a angajat în acest an să finalizeze 180 de km de autostradă.

Preşedintele ALDE a explicat şi care vor fi proiectele de infrastructură pentru 2019, care au fost discutate la întâlnirile din coaliţie pe tema bugetului. Acesta a vorbit şi despre alte proiecte, tot de infrastructură cu finanţare prevăzută în bugetul de stat, scrie mediafax.ro.

„Centura Bacăului, cu terminarea lucrărilor prevăzută în 2019. Este prevăzut de asemenea proiectul în parteneriat public privat pentru tronsonul Târgu Neamţ – Iaşi, care începe proiectarea în 2019 şi execuţia în 2020. De asemenea, Botoşani – Tg Frumos. Şosele de centură: Tecuci – cu finalizare anul acesta, Vaslui, Iaşi, Tg Frumos, Suceava, Rădăuţi. De asemenea calea ferată rapidă Bucureşti-Paşcani, Iaşi. Ele sunt bugetate.

Vom avea reuniuni regulate cu Ministerul Transporturilor pentru a monitoriza calendarul de derulare a tuturor acestor proiecte astfel încât să nu apară întârzieri”, a conchis Tăriceanu.

Nu cunoaştem poziţia preşedintelui Comisiei pentru transporturi şi energie din senat, senatorul Daniel Butunoi, referitor la finalizarea centurii municipiului Tecuci în acest an.