Thobor Tecuci: Un rezultat de excepție, o aventură de poveste – Foto şi video

 

Thobor – Winning Alliance & Inspire Award 2

În perioada 15 -17 februarie a avut loc la Iași regionalul de calificare la etapa națională a competiției de robotică BRD FIRST Tech Challenge România, susținută de Asociația „Nație Prin Educație”,  competiție la care au participat 39 de echipe din Bacău, Brăila, Buzău, Călărași, Câmpulung Moldovenesc, Cernavodă, Constanța, Dorohoi, Eforie Sud, Focșani, Galați, Hîrșova, Huși, Iași, Mangalia, Medgidia, Onești, Pechea, Piatra Neamț, Râmnicu Sărat, Roman, Slobozia, Suceava, Tulcea, Urziceni, Vaslui, Vatra Dornei și Kiev.

 Aventura echipei THOBOR a început joi cu o vizită la sediul companiei Amazon din Iași, oportunitate oferită membrilor echipei de către Robert Ojoc, software development engineer în cadrul companiei și fost absolvent al colegiului. Copiii au fost încântați de mediul de lucru și au înțeles că, pentru a reuși, trebuie să lucrezi în echipă.

Cele trei zile de competiție au fost extrem de dense în cumulul de emoții pentru toți membrii echipei, trecând de la agonie la extaz, regăsindu-ne însă de fiecare dată resurse motivaționale de a trece peste orice problemă. Pe 15 februarie, echipa și-a organizat standul de prezentare și a parcurs două etape extrem de importante – Robot Inspection și Field Inspection. Fără să ai ok-ul în aceste două etape ar fi însemnat că nu poți intra în competiție. Cele două etape au fost parcurse fără emoții, primind acordul organizatorilor.

 În aceeași zi s-a desfășurat și etapa de interviuri cu judges, etapă extrem de importantă, în care fiecare echipă trebuie să descrie parcursul său în construcția robotului, acțiunile de promovare a principiilor FIRST, dar și conexiunile cu comunitatea și firmele din zona IT. Și se pare că am convins!

Sâmbătă și duminică au avut loc meciurile. Câte emoții! Însă am dovedit că suntem o echipă bună și în teren, fapt care ne-a adus în semifinală, alături de echipa Brickbot (Colegiul Național „Unirea” Focşani) și echipa Velocity (Colegiul Național „Gheorghe Murgoci” – Brăila). Concentrarea și colaborarea dintre membrii celor trei echipe au adus această alianță în finala competiției. Iar finala a demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, că doar spiritul de echipă, cooperarea și fair-play-ul te pot face învingător!

 Așadar, echipa THOBOR a adus acasă, la Tecuci, premiul cel mare din teren – Winning Alliance! Însă bucuria noastră a fost supremă atunci când am fost nominalizați la INSPIRE Award 2 – acest premiu înglobând toate calitățile pe care trebuie să le demonstreze o echipă FTC!

Și iată minunații membri ai echipei: Alexandru Lupu – căpitan al echipei, Alex Băraru, Cosmin Ciolacu, Viorica Spăsenie, Cătălina Radu, Elisa Chicoș, Bogdan Costea, Iulian Șerban, Ilie Dimitriu, Mihail Hanga, Radu Cristea, Robert Chiscop, Patricia Maria Constantin, Adrian Anghel. Alături ne-au fost voluntarii echipei: Monica Dimitriu, Claudia Maria Drăgan, Robert Popescu, Alexandru Borș. Chapeau Bas!

 Mentorii echipei sunt Adriana Ciocănel, Oliwer Drăgan și, ca să vedeți cât de frumos este spiritul acestei echipe, Dănuț Panaite – fost membru al echipei, acum student al Facultății de Matematică și Informatică București, care a decis să rămână alături de echipă.

Mulțumiri călduroase se îndreaptă către sponsorii echipei, care au făcut posibilă această frumoasă aventură! Chapeau bas pentru dumneavoastră, cei care ați ales să investiți în educație!

Felicitări tuturor echipelor, minunaților copii! Știm câte sacrificii și cât timp ați alocat pentru a fi în această competiție! Felicitări tuturor mentorilor  care v-ați implicat fără să așteptați recompense, demonstrând că învățământul și nu numai, are oameni inimoși!

Nu v-am considerat nici o clipa adversari, ci colegi! Spre voi toți THOBOR transmite întreaga sa admirație și apreciere!

Și fără ei, fără Nație Prin Educație, nimic nu ar fi fost posibil! Chapeau bas!

 

Prof. Adriana Ciocănel

 

Urmăriți acest mic video realizat de Alex Băraru, veți simți atmosfera competiției

 

 

 

One thought on “Thobor Tecuci: Un rezultat de excepție, o aventură de poveste – Foto şi video

Comments are closed.