Lucian Costin: Nu girați ingineriile financiare ale primarului Hurdubae și ale administrației PSD

 

Lucian Costin, președintele PNL Tecuci: „Peste 1.000 de locuri de muncă, puse în pericol de ingineriile imobiliare ale administrației PSD Tecuci”

Comercianții de pe Strada Mare și cei din Piața Centrală ar putea să tragă obloanele peste afacerile pe care le dețin, dacă o hotărâre de Consiliu Local, propusă de primarul Constantin Hurdubae, ar întruni votul a două treimi dintre consilieri, iar peste 1.000 de tecuceni ar putea rămâne fără locuri de muncă.

La ultima ședință de Consiliul Local, organizată cu încălcarea legii, administrația PSD a propus vânzarea, cu suma de un milion de euro, a unui teren de 1,7 ha, situat pe locul fostelor unități militare, unui dezvoltator privat, pentru construcția unui centru comercial. Proiectul nu a întrunit numărul de voturi necesar, ca urmare a împotrivirii consilierilor din opoziție, dar primarul Constantin Hurdubae deja se gândește să convoace o nouă ședință, cât mai urgent, pentru a forța aprobarea  proiectului. 

„Fac un apel către consilierii locali PMP și ALDE să nu gireze, prin votul lor, la ședința din 26 februarie, ingineriile financiare ale primarului Hurdubae și ale administrației PSD. Înainte de toate suntem tecuceni și trebuie să avem mereu în vedere binele orașului, al oamenilor care trăiesc aici. Prin votul negativ acordat acestui proiect, vot pe care consilierii PNL și l-au dat deja, protejăm interesele miilor de tecuceni. Un vot pentru vânzarea acestui teren, ar putea lăsa pe drumuri peste 1.000 de tecuceni, nevoiți să-și închidă micile afaceri de pe Strada Mare și din Piața Centrală”, a declarat Lucian Costin, președintele PNL Tecuci.

În concluzie, soarta comercianților de pe Strada Mare și din Piața Centrală, oricum serios afectați în ultimii ani de deciziile luate de administrația locală PSD, se află în mâinile consilierilor locali Vasile Diaconu și Lucian Matei, membri ai ALDE și Vasilică Mârza și Olimpia Lovin, membri ai PMP.

Partidul Național Liberal Tecuci apreciază că vânzarea terenului de 1,7 ha este încă o încercare a actualei administrații de a face rost de bani, după ce, la presiunile PNL și ale opiniei publice, a renunțat la ideea împrumutului de 50 de miliarde de lei vechi, bani care ar fi fost cheltuiți, în mare parte, pentru acoperirea salariilor. 

Lucian Costin, președintele PNL Tecuci, a mai explicat că „Interesul public trebuie să primeze, iar acesta este momentul în care opoziția trebuie să fie unită și să nu gireze toate actele iresponsabile ale administrației PSD, care nu dorește altceva decât să falimenteze micile afaceri de pe Strada Mare și din Piața Centrală”. 

 

Biroul de presă al PNL Tecuci