O problemă juridică care pune terenul de la unitatea militară sub semnul întrebării

 

În şedinţa extraordinară a Consiliului local Tecuci programată să se desfăşoare marţi, 26 februarie, se va încerca printr-un proiect de hotărâre trecerea unui imobil situat în str. Gheorghe Petrașcu 64-66 din domeniul public al Municipiului Tecuci, în domeniul privat al acestuia.

Pentru ca acest proiect să fie aprobat este nevoie ca două treimi din cei 19 consilieri să voteze „pentru”. Asta înseamnă că 12 consilieri locali trebuie să-şi dea acordul.

În acest moment PSD Tecuci are 9 consilieri în Consiliul local. Alături de cei nouă consilieri ar mai putea vota consilierul UNPR şi consilierul independent.

Prin urmare 11 voturi sunt asigurate şi ar mai fi nevoie de un vot pentru ca terenul de la unitatea militară să treacă din domeniul public în domeniul privat al Municipiului Tecuci şi apoi vândut. Acest vot poate veni de la PNL, PMP, sau ALDE, iar toată comunitatea locală stă cu ochii aţintiţi pe toate formaţiunile politice.

Pe de altă parte, în data de 21 februarie Diaconu Petronela Monica a trecut şi de proba interviu, fiind declarată admisă pentru ocuparea postului de Şef Serviciu Tehnic Administrativ la Spitalul „Anton Cincu” Tecuci. Prin ocuparea acestui post Diaconu Petronela Monica a renunţat la calitatea de consilier local al PSD în Consiliul local Tecuci, optând pentru funcţia de şef serviciu.

Problema juridică este următoarea: Are dreptul consilierul PSD Diaconu Petronela Monica să se pronunţe în privinţa acestui proiect? Dacă nu poate vota înseamnă că PSD mai are nevoie de două voturi pentru a putea trece acest proiect? La aceste întrebări doar un jurist ne poate răspunde.

 

One thought on “O problemă juridică care pune terenul de la unitatea militară sub semnul întrebării

  1. Deși este unul dintre principiile esențiale care guvernează dreptul civil,
    principiul simetriei actelor juridice (simetria formelor) se regăsește și în ceea cea privește începerea și încetarea mandatului consilierului local prin demisie, regim juridic de drept administrativ.

    Așa că e posibil ca, aflându-se într-o perioadă de grație, întâi să voteze un proiect de HCL și apoi să-i înceteze mandatul.

Comments are closed.