Scrisoare deschisă adresată primarului și consilierilor locali PSD Tecuci

 

Stimate domnule primar, stimați consilieri PSD,

Recenta dumneavoastră decizie, manifestată prin votul acordat în Consiliul Local Tecuci, de a vinde aproape două hectare de teren unei firme private, este de natură să provoace maximă îngrijorare. Temerea că peste 1000 de tecuceni vor fi afectați, direct sau indirect, este pe deplin justificată, în condițiile în care economia locală este și așa lipsită de predictibilitate și de susținere din partea autorităților locale.

Intenția de a vinde această suprafață de teren va avea consecințe grave pentru întreprizătorii autohtoni, care își desfășoară activitatea pe Strada Mare și în Piața Centrală. Vă amintim, domnilor consilieri și domnule primar, că sunt familii întregi  care depind de această activitate, iar închiderea micilor afaceri va lăsa fără venituri sute de tecuceni. Micii comercianți nu trebuie priviți de administrația locală ca niște adversari, ci ca aducători de venituri, prin taxele și impozitele plătite către bugetul local. Sunt oameni care muncesc, care au creat locuri de muncă și care aduc plus valoare orașului nostru. Un oraș, domnule primar și stimați consilieri PSD, pe care ar trebui să-l apărați și să vă propuneți să arate mai bine, să ofere mai multe oportunități, să-i susțină pe cei care au curajul de a deveni antreprenori.

Comercianții tecuceni nu sunt la prima experiență neplăcută: când ați decis modernizarea de pe Strada Mare, nimeni nu a luat în calcul că micile afaceri din zonă vor avea de suferit, că cifra lor de afaceri se va reduce. Când ați decis introducerea taxei de parcare la Piața Centrală, nimeni nu a luat în calcul și efectele pe care această măsură le va avea asupra celor care muncesc cinstit, crează locuri de muncă și plătesc taxe.

Domnule primar, domnilor consilieri, dezvoltarea unei comunități nu se poate face în afara unui mediu de afaceri sănătos și prosper. Iar mediul de afaceri se bazează, în orice stat civilizat, pe micul întreprinzător, pe acel segment al întreprinderilor mici și mijlocii care crează clasa de mijloc. Vă solicit, în mod public, să acceptați ideea că primăria, consiliul local, trebuie să sprijine inițiativa privată și nu să se constituie într-o frână permanentă în calea acesteia.

Altfel, la ce a mai fost nevoie de Revoluție, dacă doriți o economie locală etatizată și lipsită de dinamică? Taxe și impozite mici, scutire la plata unor impozite pentru cei care investesc, acordarea rapidă de autorizații, acestea ar trebui să fie deciziile corecte ale unei administrații căreia îi pasă de soarta orașului.

Și vă invit, stimați domni de la PSD, ca, înainte de a lua decizii, să stați de vorbă cu tecucenii. Așa, poate veți afla care le sunt problemele și aspirațiile și cât de multă nevoie ca acestui oraș să i se redea demnitatea!

 

Lucian Costin, Președintele PNL Tecuci

 

One thought on “Scrisoare deschisă adresată primarului și consilierilor locali PSD Tecuci

 1. Exista si reversul; lantul de magazine are potentialul de:
  -a crea locuri de munca (atat in timpul construirii cat si dupa darea in folosinta);
  -a crea concurenta pe piata locala ceea ce ar duce la preturi mai mici pentru cumparatori
  In plus, cine cumpara de la lanturi de magazine astazi merge la Focsani si cumpara de acolo.

  Posibil ca lantul de magazine sa foloseasca alt teren daca nu-l obtine pe asta.

  Si o intrebare: cate din cele 1000 de locuri de munca existente sunt platite cu mai mult de minimul pe economie? Nu cumva intreprinzatorii autohtoni isi sustin afacerile pe seama nivelului de trai al propriilor angajati?

Comments are closed.