Comunicat de presă

 

La Tecuci, majorarea taxei de salubritate impusă de PSD a fost anulată de instanță, care a dat dreptate liberalilor tecuceni

Liberalii tecuceni au obținut o victorie importantă în lupta cu abuzurile administrației locale PSD și a primarului Constantin Hurdubae. PNL Tecuci a convins magistrații de la Tribunalul Galați că majorarea taxei de salubritate impusă de PSD, la sfârșitul anului trecut, este nelegală și nefundamentată. Conform deciziei instanței, taxa de salubritate plătită de tecuceni va reveni la valoarea de 7 lei de persoană, față de 15 lei de persoană cât impusese administrația locală.

„Prin decizia instanței de anulare a majorării taxei de salubritate, a câștigat o comunitate, a câștigat un oraș. Orașul nostru! Administrația PSD a pierdut. Este victoria noastră, a liberalilor, dar, deopotrivă, este și victoria tecucenilor, care nu trebuie să plătească la nesfârșit incompetența unei camarile de partid puse pe căpătuială. Am demonstrat că dacă suntem uniți și responsabili putem stopa abuzurile”, a declarat Lucian Costin, președintele PNL Tecuci, la aflarea deciziei instanței.

La rândul său, George Stângă, președintele PNL Galați şi al Comisiei pentru mediu din Senat, a declarat:

„Acesta este modelul de opoziție practicat de PNL: acela de a stopa toate abuzurile unei administrații PSD care majorează taxe și impozite după bunul plac, iar apoi iese la televizor și flutură așa-zise realizări. Îi felicit pe colegii mei liberali tecuceni pentru tenacitate și pentru că au ales să nu abdice în fața ilegalităților unei administrații incompetente și mincinoase, care a pus stăpânire pe oraș”.

La Tecuci, taxa de salubritate a fost majorată, de aproape patru ori, în ultimii doi ani, de la 4 lei de persoană, la 15 lei de persoană, una dintre cele mai mari din țară. În luna decembrie a anului trecut, forțată de lege, administrația PSD Tecuci a fost nevoită să organizeze o dezbatere publică pentru o nouă majorare, dezbatere la care primarul Constantin Hurdubae a avut grijă ca sala să fie populată doar cu persoane care-l susțineau. Deși liberalii au arătat atunci că nu există nicio fundamentare economică care să susțină majorarea taxei de salubritate, corul de susținători ai administrației  locale a blocat accesul opoziției la microfon și totul s-a transformat într-un circ ieftin, marca PSD. În concluzie, singura cale de atac a rămas solicitarea de anulare a taxei în instanță, care a dat câștig de cauză liberalilor tecuceni, încă de la primul termen.

„Faptul că nu a mai fost nevoie de încă un termen pentru analiză, demonstrează că am avut dreptate, iar argumentele noastre au fost solide, de necontestat”, a mai spus Lucian Costin, care a mai precizat că PNL Tecuci va sancționa în continuare toate abuzurile administrației locale PSD și ale primarului Constantin Hurdubae.

În Tecuci, există serioase temeri că Primăria a rămas fără bani de investiții, pe fondul majorării nejustificate ale salariilor aparatului administrativ, de sute de milioane de lei, lunar. Acestei decizii se adaugă și proasta gestionare a banilor publici. În aceste condițiii, pentru a face rost de bani, administrația PSD și primarul Constantin Hurdubae, incapabili să atragă fonduri europene și guvernamentale, au decis majorarea taxele și impozitele locale plătite de tecuceni. 

 

Biroul de presă al PNL Galaţi

 

One thought on “Comunicat de presă

  1. Bravo PNL.Dar PSD vad ca nu are nici un punct de vedere.Ce se intimpla cu cei care au semnat contractele?

Comments are closed.