Surpriza dinaintea Paştelui: Primarul intenţionează majorarea taxelor şi impozitelor cu 4,6 %

 

În ciuda asigurărilor date de Guvernul României, potrivit cărora românii trăiesc mai bine, adevărul nu este deloc acesta. Chiar dacă salariile şi pensiile au crescut pentru unii, faptul că românii o duc mai greu este precizat într-un document publicat de Primăria Tecuci.

Astăzi, 16 aprilie, Primăria anunţă Dezbaterea publică privind indexarea impozitelor și taxelor locale care constau într-o anumită suma în lei sau care sunt stabilite pe baza unei anumite sume în lei. Dezbaterea va avea loc în data de 25 aprilie 2019, la ora 16.

„Potrivit datelor publicate pe site-ului oficial al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, http://www/dpfbl.mdrap.ro/documents/Rata_inflatiei 2018.pdf, rata inflației pentru anul 2018 este de 4,6 %. Prin urmare, se impune indexarea pentru anul fiscal 2020, în cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei, cu rata inflației de 4,6 %”, se arată în raportul de specialitate.

Proiectul iniţiat de primarul Hurdubae prevede:

Art. 1 – Se aprobă indexarea impozitelor și taxelor locale care constau într-o anumită suma în lei sau care sunt stabilite pe baza unei anumite sume în lei, pentru anul fiscal 2020 cu 4,6 % indice de inflație comunicat de Ministerul Finanțelor Publice.

Art. 2 – Impozitele și taxele locale prevăzute la art. 1 se indexează cu 4,6 % față de impozitele și taxele locale datorate de contribuabilii persoane fizice și juridice pentru anul fiscal 2019, așa cum au fost aprobate prin Hotărârea Consiliului Local Tecuci nr. 256 din 21.12.2018.

„La sfârșitul anului 2019 se va iniția un proiect de hotărâre prin care se vor stabili impozitele și taxele locale pentru anul fiscal 2020, urmând ca la stabilirea cuantumului acestora să se țină cont de această indexare”, se mai arată în raportul care însoţeşte proiectul.

În concluzie, drept compensaţie că românii şi implicit tecucenii o duc mai greu, taxele şi impozitele vor creşte cu 4,6 % la Tecuci.

Proiectul supus dezbaterii poate fi consultat AICI.

 

You cannot copy content of this page