CNAIR şi-a pierdut răbdarea: Ameninţă constructorii variantei ocolitoare Tecuci cu rezilierea contractului

 

Constructorii variantei ocolitoare a oraşului Tecuci au fost avertizaţi miercuri de directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, că le va fi reziliat contractul dacă până în data de 20 mai nu se mobilizează pe şantier, informează CNAIR.

Rezilierea contractului semnat cu CNAIR va atrage după sine reţinerea garanţiei de bună execuţie şi emiterea unui certificat negativ, ceea ce nu îi va mai permite acestui antreprenor să participe timp de trei ani la licitaţii publice în România, precizează comunicatul.

Întâlnirea cu reprezentantul asocierii SC Eurocogen Filiala Aninoasa SRL – Aleandri SPA- Pasquale ALO SRL a avut loc la sediul central a CNAIR, după ce, în urma unor verificări inopinate în şantier, s-a constatat lipsa totală a utilajelor şi a muncitorilor.

La discuţii a participat şi senatorul Daniel Butunoiu, şeful Comisiei pentru transporturi din Senatul României.

Contractul pentru construcţia VO Tecuci a fost semnat cu asocierea SC Eurocogen Filiala Aninoasa SRL – Aleandri SPA- Pasquale ALO SRL, în data de 11 mai 2015, pentru suma de 51,6 milioane lei, fără TVA.

Antreprenorul a primit amplasamentul în luna august 2015 şi ar fi trebuit să finalizeze lucrările în termen de 12 luni. După mai multe prelungiri de termen, solicitate de Constructor din diverse motive, stadiul lucrărilor la ora actuală a ajuns la doar 55%, în condiţiile în care CNAIR a efectuat toate plăţile pentru lucrările executate.

 

Sursa: mediafax.ro