Expoziţie de Etnografie la Muzeul tecucean

 

Anul acesta, de Ziua Naţională a Portului Tradiţional Românesc, Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci, dorește să prezinte publicului iubitor de cultură – de diferite vârste, o expoziție unicat, în care să poată admira frumusețea portului popular românesc, o diversitate de costume din diferite zone ale țării, adunate şi îngrijite cu mult har şi dedicaţie de către colecţionarul Laura Diaconu.

Acestea vor fi însoțite de elemente secundare portului care, de multe ori transmit esența zonei unde a fost creat. Scopul este acela de a observa nu numai diversitatea ci și unicitatea întâlnită în portul popular, de a înțelege viața satului românesc admirând aceste opere de artă desprinse din anumite tradiții, datini, credințe și mentalități care diferă de la o etnie, zonă geografică la alta.

În acelaşi context, înconjuraţi de frumuseţea şi nobleţea portului popular românesc, născut din iscusinţa femeilor de la sat vom sărbătorii şi Anul omagial al satului românesc (al preoţilor, învăţătorilor şi primarilor gospodari).

Vă aşteptăm vineri, 10 mai 2019, ora 12, la Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci, la vernisajul expoziției „Costumul Popular – o constantă identitară a culturii românești” – colecția de artă populară Laura Diaconu.