Un kitsch urbanistic: Strada Mare din Tecuci – Galerie foto

 

La o lună şi zece zile după ce Strada Mare din Tecuci a fost redată circulaţiei, încă se mai lucrează pentru definitivarea proiectului de reabilitare al acestei străzi.

Astăzi, 5 mai, pe stradă au fost amplasate jardiniere. Multe jardiniere. Jardinierele beton Rustic sunt vândute de Dedeman cu preţul de 227 lei bucata. Nu cunoaştem numărul jardinierelor instalate. Nici preţul cu care acestea au fost vândute tecucenilor.

După patruzeci de zile se simte acut lipsa coşurilor de gunoi, trecătorii debarasându-se de resturile alimentare, ori non-alimentare, pe unde apucă. Cum strada are o lungime de 336 de metri, înseamnă că pe o distanţă de 672 de metri, de o parte şi de alta a străzii, nu întâlneşti niciun coş de gunoi.

Trotuarele, care la început păreau a fi un huzur pietonal, încep să se aglomereze. Pe lângă coşurile de gunoi vor mai fi instalate şi 19 bănci, care vor îngreuna şi mai mult traficul pietonal.

Nu ştim ce element de mobilier va mai fi adăugat, dar deja strada a început să arate kitschos din punct de vedere urbanistic.

Strada Mare Tecuci – mai 2019

27 new photos added to shared album