Festivalul Insula se mută în „casă nouă”

 

În acest an, startul verii este dat de către Festivalul Insula, cel mai mare eveniment cultural-artistic din zona Moldovei, unde organizatorii așteaptă peste 5.000 de participanți din toată țara.

Începând cu 31 mai până pe 2 iunie, pentru trei zile, zona Tecuciului devine capitala tineretului din Moldova.

Timp de doi ani, încă de la înființare, Festivalul Insula s-a desfășurat în Parcul „Oltea Doamna” – Insula Cercetașilor din Tecuci. Pentru ediția 2019, organizatorii au fost nevoiți să se reorienteze din cauza piedicilor puse de către autoritățile locale din Tecuci în vederea existenței unei continuități pe insulă.

„Am ajuns la ediția cu numărul trei, ediția 2019 a unui proiect de mare anvergură, de tineret și non-profit. Din păcate, fiind un an electoral cu implicații majore, autoritățile locale din Tecuci au decis să nu mai susțină festivalul din cauza caracterului său apolitic. În repetate rânduri am fost <sfătuiți> ca festivalul să devină un fel de miting electoral, ceea ce este în antiteză cu tot ceea ce susținem noi ca și organizație de tineret. Prin faptul că au ales alte proiecte mai mici fără impact major, autoritățile locale au dat dovadă că dorința tinerilor și a tecucenilor este nesemnificativă în fața orgoliilor lor.

Datorită implicării mediului privat din Tecuci dar și a autorităților locale din comuna Drăgănești, am reușit să asigurăm o locație mai mare, mai nonconformistă, stadionul din Drăgănești, aflat la 3 km de Tecuci. Va exista transport gratuit din Tecuci până la locația festivalului, facilitate oferită de către compania Gegi SRL pentru toti participanții. Mulțumim autorităților locale din Drăgănești pentru că au dat dovadă că le pasă de tineri!” – Andrei Petică, director general al Festivalului Insula.

Mai multe detalii legate de locație, program și ruta de transport gratuit gasiți pe www.insulafest.ro cât și pe rețelele de socializare ale festivalului.

 

One thought on “Festivalul Insula se mută în „casă nouă”

  1. Între Liceul agricol și stadionul de la intrare în Drăgănești sunt 5,8 km măsurați pe Google. Cei 3 km sunt măsurați de la Stația de epurare, de la ieșirea din Tecuci (3,08 km) ?

Comments are closed.