Caravana Teatru la Cinema. Spectacole de teatru pentru copii la Tecuci

 

Vești bune pentru copiii din Tecuci! Din 8 iunie sunt așteptați la Casa de Cultură din Tecuci, Sala „Ion Petrovici”, la spectacolele interactive aduse special de proiectul cultural „Teatru la Cinema”, în cadrul Caravanei care va avea loc în perioada următoare în zona Moldovei, trecând și prin Huși, Iași sau Suceava.

Astfel, pe 8 iunie, de la ora 17, la Tecuci va avea loc spectacolul de teatru „Cartea junglei”, urmat de „Motanul încălțat” pe 22 iunie, „Magic Fairytale” (spectacol de magie pentru copii) pe 6 iulie și Pinocchio pe 27 iulie.

Biletele la spectacole pot fi cumpărate online pe www.teatrulacinema.ro sau de la Casa de cultură Tecuci, iar în ziua spectacolului, de la sala „Ion Petrovici”, la prețul de 25 de lei de persoană. Prezența Caravanei „Teatru la Cinema” în Tecuci se bucură de susținerea Fundației Pelin și a Ateneului Tecuci, grație sprijinului oferit de Eugen Doru Pelin.

Lansat în ianuarie 2015, Teatru la Cinema este un concept inedit, care aduce spectacole de teatru în spațiul neconvențional al cinematografelor situate în centre comerciale. În acest moment, Teatru la Cinema este prezent în cinematografele din 14 centre comerciale din 7 orașe din țară (București – 8 mall-uri, Alexandria, Buzău, Focșani, Pitești, Ploiești și Botoșani).

Din primăvara acestui an, Teatru la Cinema lansează un nou proiect, Caravana Teatru la Cinema, prin care cele 80 de spectacole pentru copii și 10 pentru adulți din portofoliul instituției sunt scoase din sălile de cinematografe și jucate în alte spații neconvenționale, unde pot fi susținute reprezentații în condiții optime.

„De la bun început, obiectivul nostru a fost să aducem teatrul cât mai aproape de oameni. Entuziasmul din partea spectatorilor, care au umplut sălile aproape de fiecare dată, a arătat că există o nevoie reală din partea publicului de a avea acces la cultură și în alte spații decât cele clasice. De aceea, în perioada următoare ne propunem să mergem cu spectacolele în cât mai multe localități din țară, unde nu există cinematografe, iar în București să mergem și mai aproape de iubitorii de cultură și să fim prezenți în cât mai multe locuri, atât zone centrale cât și cartiere mărginașe.

Având în vedere că spectacolele noastre sunt deja adaptate pentru a fi jucate în spațiul neconvențional al cinematografelor, acestea pot fi jucate și în cafenele, restaurante, terase, centre comerciale sau în cadrul unor evenimente private… practic, oriunde există doritori de teatru, noi putem oferi spectacole de calitate. Le recomandăm tuturor celor care consideră că dețin spații neconvenționale, dar potrivite pentru susținerea de spectacole sau evenimente să ne scrie la [email protected] pentru a găsi o formă de parteneriat benefică pentru toți cei implicați”, a declarat Mihai Penișoară, fondatorul Teatru la Cinema.

Programul de spectacole al Caravanei este actualizat în permanență pe www.teatrulacinema.ro și pe www.facebook.com/teatrulacinema.