Achiziţii publice la Tecuci. O serie de lucruri stranii

 

Luni, 10 iunie 2019, prin Serviciul de achiziţii publice SICAP (SEAP), Primăria Tecuci a achiziţionat „Servicii de dirigenţie de şantier – Modernizare Str. Tecucel” şi „Elaborare documentaţie tehnică la faza SF pentru pieţe en-gros”. Suma celor două achiziţii este de 24.600 lei fără TVA, respectiv 29.274 lei cu TVA.

Ofertant a fost firma Team Plan Tehniq SRL din Tecuci, ceea ce înseamnă că banii vor rămâne în oraş, lucru îmbucurător pentru comunitatea noastră.

La semnarea celor două contracte şi-au dat concursul o serie de lucruri stranii

Cele două achiziţii au fost adjudecate într-un sfert de oră. De la publicarea primului anunţ până la achiziţie au trecut patru minute, iar în cazul celui de-al doilea contract doar două minute.

Firma Team Plan Tehniq Srl s-a numit Team Plan Tehniq Srl-d. Şi-a schimbat denumirea dar a păstrat acelaşi CUI, conform site-ului listafirme.ro.

În 2018 Team Plan Tehniq Srl-d din Focşani avea ca administrator și unic asociat o anume Andreea Cherciu, nume similar cu al unui inspector din cadrul primăriei municipiului Focşani, chiar șef serviciu, scria stiridefocsani.ro.

În declaraţiile de avere şi interese pentru anul 2018, publicate astăzi, 26 iunie, pe site-ul primăriei din Focşani, la Andreea Cherciu nu apare numele firmei Team Plan Tehniq Srl-d, concluzia fiind că este o coincidenţă de nume.

O dată cu schimbarea numelui s-a schimbat şi activitatea firmei

Team Plan Tehniq Srl Tecuci desfăşoară activităţi sub Cod CAEN 71 – Activităţi de arhitectură şi inginerie; activităţi de testări şi analiză tehnică. Team Plan Tehniq Srl-d era înscrisă cu Cod CAEN 7112.

După ce în presă au apărut informaţii că firma Team Plan Tehniq Srl a avut ca acţionar un consilier UNPR din Tecuci, ofertele de achiziţii au încetat. Aceasta chiar dacă Primăria Tecuci a mai postat oferte tentante.

În loc de concluzii

În trei ani de administraţie PSD nu s-a schimbat nimic. Banii tecucenilor sunt aruncaţi în continuare pe studii de fezabilitate şi pe servicii care ar fi trebuit să fie executate cu angajaţii Primăriei Tecuci.