Recital de fanfară la orele amiezii

 

„Administrația locală a municipiului Tecuci vă invită miercuri, 26 iunie 2019, ora 10, în fața Primăriei, să aducem un omagiu tricolorului înălțat pe catarg, pe notele muzicii de fanfară.

Marcarea acestei zile va continua în parcul Alexandru Ioan Cuza cu un program muzical susținut de fanfara Pohar din Brăilaˮ, anunța aseară târziu purtătoarea de vorbe a instituției pe site-ul propriu.

De ce se anunță pe ultima sută de metri când această acțiune era trecută de la început de an în planul cultural de activități, nu se știe. A devenit un obicei ca evenimentele să fie anunţate în ultimul moment.

Conform notei de fundamentare a programului de activități culturale pe anul curent, Ziua Drapelului Național la Tecuci a costat 5.000 lei. Fanfara a cântat de 4.500 lei, iar promovarea, inexistentă, a costat 500 lei.

Astăzi, după ce s-a ridicat un steag în fața Primăriei, la ora 12, în Parc cânta cu dese pauze și fanfara. Cânta pentru un funcționar care-i păzea și niște polițiști locali care își desfășurau activitatea la umbra copacilor din parcarea vecină.

Membrii fanfarei intonau ceva apoi luau pauze. Soarele le bătea în cap iar munca nu avea de cine să le fie apreciată.

Din 2016 încoace tot vin fanfare la Tecuci, cântă de nu mai pot în foișorul din spatele Catedralei dar nu are cine să le asculte. Și totuși, serviciul de comunicare din Primărie insistă să-i cheme, să plătească regulat niște sume care ar putea fi redirecționate în alte cauze.

 Primăria Tecuci, opriți-vă! Puneți stop alocării de fonduri unor acțiuni care nu sunt gustate de tecuceni!

Trimiteți purtătoarea de vorbe și ceilalți funcționari care întocmesc astfel de evenimente, pe banii contribuabililor, să asiste cap-coadă la aceste recitaluri! S-ar putea să fie singurii spectatori.