Daria Alexandra Matei, tânăra sportivă din Italia care aduce onoare României

 

Daria Alexandra Matei, în vârstă de numai 16 ani, s-a clasat recent pe locul al treilea la Campionatul Mondial de patinaj pe role de la Barcelona unde a reprezentat România. Daria s-a născut pe 15 ianuarie 2003 în România, la Tecuci, dar de mulți ani trăiește împreună cu familia sa la Loreggia, provincia Padova, în Veneto.

În august 2018, tânăra sportivă româncă talentată și determinată, a câștigat medalia de aur și a devenit campiona națională a Italiei la patinaj pe role, în cadrul Campionatului Național Italian de la Folgaria (Trentino), iar în urma participării la Campionatul Mondial de la Barcelona din acest an, Daria și-a adjudecat locul trei în lume la categoria juniori.

„Având dublă cetățenie, atât cea italiană cât și pe cea română, am decis să aducem onoare ambelor țări, atât României, țara în care ne-am născut, cât și Italiei, țara în care suntem oaspeți. Am ajuns la decizia de a reprezenta Italia și regiunea Veneto în competițiile interne, iar în competițiile internaționale Daria reprezintă România”, ne mărturisea mama campioanei românce.

Într-o postare de pe profilul său de Facebook, campioana de origine română mulțumește antrenorilor din Italia, părinților, precum și reprezentanților clubului din România, țară pentru care Daria concurează la competițiile internaționale: „Mulțumesc mult C.S.U Brașov, doamnei Delia Ancuta, domnului Costin Gheorghe pentru ajutorul dat, oferindu-mi astfel posibilitatea de a putea concura pentru România.

Sper că n-am uitat pe nimeni.”

 

 

sursa: rotalianul.com, autor Daniela Stoica

foto: facebook