Sancţiuni aplicate de jandarmi la Bâlciul din Tecuci

 

La evenimentul „Iarmaroc Moldovenesc – Bâlci”, organizat în municipiul Tecuci, jandarmii gălăţeni au aplicat 8 sancţiuni contravenţionale în cuantum total de 37.700 lei. Majoritatea au fost pentru adresarea de injurii sau expresii jignitoare, ori pentru participarea la scandal, totodată fiind constatată şi o infracţiune de „lovire şi alte violenţe”.   

 Ieri, 14 august 2019, în timp ce patrulau la Bâlciul organizat în municipiul Tecuci, jandarmii gălăţeni au observat un portofel în vegetația din zonă, în interiorul căruia se aflau documente personale şi mai multe carduri. Întrucât jandarmii nu au reuşit să identifice proprietara portofelului printre participanţii la Bâlci, au ales să posteze câteva date ale acesteia pe un grup de Facebook, iar în scurt timp o persoană a recunoscut-o şi a anunţat-o că portofelul se află la jandarmi, de unde îl poate ridica.

Femeia, aflată în vacanţă în comuna Corod, nici nu realizase că îi dispăruse portofelul cu documente, iar după îndeplinirea formalităţilor legale le-a mulţumit jandarmilor pentru vigilenţa dovedită, mai ales că în perioada următoare urmează să se întoarcă la muncă în străinătate. 

În continuare  atragem atenţia asupra modului de manipulare şi păstrare a bunurilor personale, dar şi asupra atenţiei acordate copiilor care vă însoţesc la manifestări desfăşurate în spaţiul public.          

 ***

Tot ieri, jandarmii gălăţeni au observat în Bâlciul din Tecuci un bărbat care încerca să păcălească mai multe persoane prin participarea la jocul de tip „alba-neagra”.

 Văzând că jandarmii se apropie de el, bărbatul, în vârstă de 46 ani, din Tecuci, a încercat să strângă, în grabă, obiectele de joc dar şi banii luaţi de la oameni însă a fost imediat oprit şi condus la sediul Jandarmeriei, pentru identificare şi sancţionare.

„Colecta” bărbatului, ridicată la suma de 170 lei, a fost ridicată de către jandarmi, totodată acestuia fiindu-i aplicată şi o sancţiune contravenţională în cuantum de 1.500 lei. Cert este că după acest moment contravenientul nu şi-a mai făcut apariţia în Bâlci, jandarmii avându-l în atenţie pe toată durata desfăşurării manifestării artistice.

Şi în acest caz atragem atenţia asupra participării la astfel de jocuri, care oferă un câştig imediat, acest lucru fiind doar o iluzie.    

 

Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul