Funcţionarii tecuceni sunt însoţiţi de Hurdubae la Braşov. Cursuri anticorupţie, din fonduri europene

 

În data de 24 august 2018, Primăria municipiului Tecuci a fost înştiinţată că a devenit beneficiara proiectului privind „Sprijinirea măsurilor referitoare la prevenirea corupției la nivelul autorităților și instituțiilor publice locale din regiunile mai puțin dezvoltate, Axa Prioritară Administratie publică și sistem judiciar accesibile și transparente, Operațiunea – Creșterea transparenței, eticii și integrității în cadrul autorităților și instituțiilor publice”. Pe scurt, „Anticorupție, integritate, promovarea eticii – AIPE”.

Acest proiect, derulat cu fonduri europene la Primăria Tecuci, a demarat în 24 august 2018 şi va fi finalizat la 24 octombrie 2019, având o perioadă de implementare de 14 luni.

Scopul proiectului este creșterea gradului de implementare a măsurilor de prevenire a corupției la nivelul Primăriei Tecuci.

Valoarea totală a proiectului este de 285.234,04 lei, din care 242.448,93 lei din Fondul Sociat European – valoare nerambursabilă, 37.080,43 lei din bugetul național – valoare nerambursabilă şi 5.704,68 lei din fondurile bugetului local al municipiului Tecuci.

În cadrul acestui proiect, primarul Tecuciului a găsit de cuviinţă să participe timp de trei zile la cursuri în Braşov. Funcţionarii desemnaţi pentru a-l însoţi pe Hurdubae sunt Silvia Perianu şi Rodica Constantin de la Fonduri europene, Lucian Tîrziman de la Protocol şi evenimente, Cătălina Codău de la Registratură, Mirela Căpraru de la Juridic, precum şi Ioan Pop, Mioara Cominos, Mona Candea, Luisa Istrate. Aceştia beneficiază în cele trei zile, 21 – 23 august, de cursuri gratuite, transport, masă şi cazare.  

Înţelegem prezenţa funcţionarilor publici la acest curs, însă cea a primarului ne scapă.

Interesant este şi faptul că în ultimele 12 luni s-au înmulţit plângerile penale la adresa primarului Hurdubae, lucru care spune multe despre eficienţa acestui proiect.  

 

One thought on “Funcţionarii tecuceni sunt însoţiţi de Hurdubae la Braşov. Cursuri anticorupţie, din fonduri europene

  1. Pare sa fie mai mult un schimb de experienta, decat un curs de specializare profesionala…

Comments are closed.