Cinci ani de Zumba în patru ore de grandios spectacol

 

Nu știu exact când au trecut cinci ani de când, în august 2014, pe scena din Parcul „Regina Elisabeta”, publicul tecucean urmărea cu mare uimire dar și cu multă plăcere, pentru prima oară, evoluția noii trupe Zumba creată și condusă de inimoasa și talentata Alexandra Poloboc.

Anii au trecut, Alexandra și-a luat un spațiu în Zona industrială din Tecuci, l-a aranjat și modernizat conform cerințelor și acolo, pe grupe de vârstă, își desfășoară activitatea în jur de 100 de persoane de diferite vârste, dornice de mișcare, sănătate și mai ales, voie bună.

Sâmbătă, 31 august 2019, între orele 17,30 – 21,30, scena din același parc, „Regina Elisabeta”, a găzduit un adevărat spectacol susținut de membrii trupelor Zumba dar și de invitații Alexandrei, din țară și chiar de peste hotare, răspunzând cu mare plăcere invitației Alexandrei.

 Spectacolul a fost deschis de prezentatorul Mihail Vasilache, apărut pe scenă cu părintele trupei Zumba, Alexandra Poloboc, bucuroși că pot sărbători acum 5 ani de Zumba la Tecuci. Alexandra a mulțumit în primul rând Primăriei pentru sprijinul primit acum și pe toată această durată de  funcționare, adresând în același timp calde și sincere mulțumiri prietenului Lucian Litu din Iași care a încurajat-o și a determinat-o să înființeze această trupă la Tecuci, acordându-i apoi toată susținerea. În continuare, Alexandra mulțumește colegilor veniți la acest eveniment din Bulgaria, Râmnicu Vâlcea, Iași, București, Bacău, Ploiești, Focșani, Brașov, Piatra Neamț, Odorheiul Secuiesc, Anglia și Germania.

Pentru început, a intrat în scenă Trupa Zumba condusă de Alexandra Poloboc, timp în care spectatorii fluturau cartonașe cu îndemnurile – Crede, Dansează, Speră, Zâmbește și altele, care toate te îndeamnă la voie bună și bucurie. Am văzut cum în timpul dansurilor, pe lângă numeroasele aplauze, zburau spre cer cartonașele, fiind o atmosferă de adevărat spectacol. 

 A intrat apoi pe scenă Boris Panayotov din Bulgaria, cu un frumos program de salsation după care am urmărit o demonstrație de Strong by Zumba. Andrei Osanu din Râmnicu Vâlcea a oferit un program de Etno Dance, alături de copiii Paul și Diana, o prestație foarte apreciată de numerosul public tecucean și nu numai.

În continuare, au fost invitați pe scenă, pentru prezentarea oficială, toți instructorii sosiți la Tecuci, special pentru acest eveniment: Paul Chiriac – Iași, Doris Barbu – București, Elena Palcau – Bacău, Florin Neciu – București, Lucian Liciu – Iași, Sara Preda – București, Irina  Gugles – Iași, Lăcrămioara Ciobotaru – Iași, Codruț Lița – Ploiești, Daniela Ștefan – Focșani, Ancuța Vlad – Ploiesti, Oana Marica – Brașov, Bazil Amarioarei – Piatra Neamț, Lorand Gergely – Odorheiul Secuiesc, Agnes Albu – Brașov, Andrei Osanu – Râmnicu Vâlcea, Harriet Kitty Lovell și Gabriel Borozescu – Anglia, Dyhonne Lucas – Germania și Oana Ciliac – Iași.

Am asistat la exact patru ore de spectacol, publicul rămânând până la actul final și parcă regretau că se încheie spectacolul. Prezentatorul Mihail Vasilache dar și Alexandra Poloboc, a mulţumit, în numele trupelor Kids și Zumba, publicului pentru participare, şi invitaților pentru că au onorat această aniversare.

La Mulți Ani, Zumba Tecuci!

 

Iancu Aizic