La mulţi ani, România! La mulţi ani, tecuceni!

 

Ziua Națională a României este sărbătorită la 1 Decembrie, iar această dată, stabilită printr-o lege promulgată în 1990, marchează un moment important din istoria românilor, cel în care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România, în 1918.

Tecuciul, dornic de manifestări, a ieşit astăzi în stradă pentru a participa la eveniment. Nu a fost ca în alţi ani depuneri de coroane, dar tineretul PNL a purtat pe braţe un lung tricolor, defilând cu el în faţa statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza, apoi în centrul mulţimii adunate în faţa Casei de cultură, acolo unde era amenajată scena.

După intoarea Imnului de Stat a urmat un omagiu adus de preoţi în memoria celor căzuţi la datorie, alocuţiunea protoierului Joghiu, a fost invocată o fărâmă de istorie, urmată de cuvântul primarului, care dădea citire unui text scris.

S-a început spectacolul muzical, pe scenă evoluând copii instruiţi la Casa de cultură Tecuci, apoi invitaţii speciali aduşi de Primărie: Irina loghin, Nemuritorii şi Elisabeta Turcu.

 

Ziua Națională a României – 1 decembie 2019

54 new photos · Album by Ziarul Tecucean

 

One thought on “La mulţi ani, România! La mulţi ani, tecuceni!”

Comments are closed.