Se întâmplă ce am anticipat în urmă cu doi ani. CUP s-a bazat pe date eronate iar acum dă rateuri

 

În data de 19 decembrie 2017 atrăgeam atenţia asupra datelor folosite de două compartimente din Primăria Tecuci, date folosite în stabilirea taxelor şi impozitelor pe plan local. Este vorba despre numărul real al locuitorilor din municipiul Tecuci. Un compartiment oferă un număr, alt compartiment prezintă alt număr. Mai mult, Strategia de dezvoltare a Municipiului Tecuci vine cu un  număr diferit al locuitorilor din oraşul nostru.

Ne întrebam atunci care dintre compartimente va începe să dea rateuri prin folosirea unui număr al locuitorilor eronat.

Vineri, 29 noiembrie 2019, în şedinţa Consiliului local Tecuci au apărut primele indicii referitoare la criza pe care o anticipam în urmă cu doi ani.

Într-o intervenţie a directorului economic din Primărie, acesta recunoaşte slabele încasări la capitolul taxă de salubrizare, mai precis faptul că aproximativ 18.000 de locuitori ai municipiului au plătit această taxă.

„Dacă ne vom raporta la 44.600 locuitori, 18.000 este mai puţin de jumătate, dacă ne raportăm la 33.000 locuitori suntem la jumătate”, a precizat primarul.

Nu vă putem spune cât reprezintă cei 18.000 tecuceni, care au plătit taxa de salubritate, raportaţi la numărul real. Se pare că administraţia nu are nici un interes să afle care este numărul real al locuitorilor municipiului Tecuci.

În acelaşi timp, administraţia locală, prin vocea primarului în exerciţiu, dă semne că taxa de salubritate ar putea creşte şi în acest an.

„Noi tratăm cu foarte mare dezinteres partea de gunoi, lucru care ne va costa în fiecare an mai mult decât în anul precedent”, a declarat C.C. Hurdubae.

Însă, aşa cum am prevăzut, această diferenţă dintre numărul real şi cel folosit la calcularea taxelor şi impozitelor creează un blocaj financiar. Astăzi vorbim de blocajul creat prin neîncasarea taxei de salubritate la CUP, mâine despre altceva.

O dată ce ai introdus date eronate în sistem, erorile vin una după alta, iar mai devreme sau mai târziu acel sistem se va bloca, lucru pe care nu şi-l doreşte nimeni.  

 

Înregistrare din şedinţa CL Tecuci

 

One thought on “Se întâmplă ce am anticipat în urmă cu doi ani. CUP s-a bazat pe date eronate iar acum dă rateuri”

  1. Trebuie menționat faptul că atunci când taxa de salubritate se plătea la primărie erau înregistrate 29.000 de persoane. Dacă acum la C.U.P. sunt doar 18.000, însemnă că 11.000 de persoane beneficiază fraudulos de acest serviciu. Dacă taxa s-ar calcula la 29.000 de persoane și nu la 44.000 cum este acum, cuantumul real al acestei taxe ar fi de 27 de lei/lună de persoană, la cheltuielile pe care le face în acest moment această societate. Ea ar putea să scadă dacă s-ar renunța la sifonarea banilor (vezi cele 500 de milioane date pentru urmărirea și actualizarea legislației privind achizițiile publice, cumpărarea de materiale la prețuri de zeci de ori mai mari decât se găsesc pe piață) și concedierea zecilor de persoane angajate în ultimul timp la C.U.P., și care taie frunze la câini.

Comments are closed.