Dosare penale şi jucării retrase de la vânzare într-o acţiune a Poliţiei la Galaţi şi Tecuci

 

Joi, 5 decembrie 2019, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au efectuat verificări la operatorii economici care desfășoară activități comerciale pe raza municipiilor Galați si Tecuci. S-a urmărit asigurarea climatului de legalitate a mediului de afaceri, prin combaterea faptelor ilegale din domeniul comercializării produselor contrafăcute dăunătoare sănătății.

Acțiunea polițiștilor a vizat producerea, transportul, comercializarea și distribuirea produselor ilicite și contrafăcute în scopul identificării, documentării, destructurării şi tragerii la răspundere penală a membrilor / beneficiarilor principalelor rețele care introduc și comercializează în aria de competență produse contrafăcute, falsificate sau piratate, inclusiv jucării și produse pentru copii.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca reprezentanții a şase societăți comerciale au expus spre vânzare, în incinta punctelor de lucru, produse contrafăcute destinate copiilor. Au fost indisponibilizate 1.121 jucării în valoare de 23.643 lei, despre aceste produse existând suspiciunea că sunt dăunătoare sănătății, motiv pentru care urmează a fi supuse unor expertize de specialitate efectuate de instituțiile abilitate.

Au fost întocmite şase dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare și a fost aplicată o sancțiune contravențională în cuantum de 1.500 lei, privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.