Masacrul copacilor din Parcul Regina Elisabeta – Foto

 

În urmă cu patru ani au fost tăiați copaci din Parcul de pe Bulevardul Victoriei din Tecuci pentru a face loc relocării patinoarului din centrul urbei. Mutarea a fost făcută pe mulți bani, cu promisiunea că acel amplasament va fi folosit ca patinoar iarna și teren de sport în celelalte anotimpuri. A fost o promisiune deșartă la fel ca multe altele.

 Astăzi, 9 ianuarie 2020, la o trecere prin Parcul Regina Elisabeta, am constatat că la marginea unei alei care duce către locul de fitness, un copac era proaspăt tăiat, având rumegușul mărturie. Luând-o la pas prin vechiul așezământ de recreere am constatat că sunt mulți copaci care au avut tăierea ca deznodământ. Am apucat să număr 19 trunchiuri de copaci retezați, în fugara trecere.

Actuala administrație a găsit de cuviință să taie arborii care au crescut în zeci de ani, plantând niște imitații de puieți în loc. Câte generații vor trebui să aștepte pentru a vedea alți copaci în locul celor masacrați, nu știm. Cert este că parcul arată din ce în ce mai golaș lipsind parcă echilibrul dintre om și natură.

 

Parcul Regina Elisabeta Tecuci – 9 ianuarie 2020

78 new photos added to shared album