„Cocuţa Conachi, o vestală la tâmpla ţării” – O carte aflată sub tipar și așteptată de multă lume

 

Ilustrul scriitor Ionel Necula are sub tipar o nouă apariţie editorială – „Cocuța Conachi, vestală la tâmpla țării”

„Fără să fi fost o combatantă pe fronturile de luptă, fără să fi înrăurit în vreun fel esențial ițele diplomației europene, fără să fi fost o mare scriitoare și fără să fi deținut mari funcții dregătorești în propria sa țară, Cocuța Conachi-Vogoride s-a implicat decisiv într-un moment astral al devenirii românești și a influențat, direct sau complicitar, cel mai important moment din istoria modernă a României – Unirea celor două Principate într-un singur stat și drenarea lui pe <via moderna>”, precizează autorul, Ionel Necula.

Reamintim faptul că Ecaterina Cocuța Conachi, născută în 1829 la Ţigăneşti, comuna Munteni, a fost o prinţesă româncă şi o revoluţionară.

Ea este cunoscută pentru activitatea desfăşurată în favoarea Unirii Principatelor Moldovei şi Ţara Românească. Cocuţa a convins Europa să sprijine Unirea Principatelor.

 

One thought on “„Cocuţa Conachi, o vestală la tâmpla ţării” – O carte aflată sub tipar și așteptată de multă lume

  1. Vor sa dea afara personalul care de fapt muncește cel mai mult în învățământ…. Sa mai dea afara educatori și profesori care muncesc doar 4 ore pe zi și sunt plătiți la 8 ore… Sau sa ii pună în cele 4 ore pe care nu le muncesc efectiv sa dea cu mopul, sa repare, sa varuiasca, sa tundă iarba… Sa vedem dacă le convine!!!!… Se știe ca în acest sistem sunt administratori de școală care au cate 4 structuri(scoli și grădinițe CU PROGRAM PRELUNGIT),,cu peste 20 de oameni în subordine, ca fac munca și de contabil, și de casier, și de secretar???? ȘTIE CINEVA ASTA?????? ȘTIȚI SA VORBIȚI AIUREA DAR CAND AJUNGEȚI IN SISTEMUL BUGETAR ȘI VEDEȚI CÂT SE MUNCEȘTE LA NIVELUL AUXILIARULUI FUGIȚI CA DRACU DE TĂMÂIE!!!!! ÎNTÂI INFORMATI-VA CORECT ȘI APOI MÂNCAȚI R… T DIN GURA JEGURILOR! Știți ca sunt oameni care nu mai fac fata fizic muncii și stresului indus de conducerea școlilor care TOT VREA SA SE MAI FACĂ ÎNCĂ CEVA, ȘI ÎNCĂ CEVA, Ca doar doamnele muncesc doar 4 ore pe zi și le doare undeva ca FIZIC NU SE MAI FACE FATA!!!! ASA CA VEDEȚI BINE CINE MUNCEȘTE ȘI CINE NU IN ACEST SISTEM…. SINDICATUL ESTE DOAR SA IA BANII FRAIERILOR… ÎN REST MĂREȘTE SALARIILE DOAR ALE PROFESORILOR. ÎN TARA ASTA DE JEGURI TRĂIM.

Comments are closed.