Scrisoare deschisă. Primăria nu doreşte să îşi respecte angajamentele financiare

 

Un proiect votat în unanimitate de consilierii locali în ultima şedinţă ordinară, privind acordarea unui ajutor de urgenţă pentru un copil cu probleme grave de sănătate, nu a fost pus în practică.

Astfel, suma de bani nu a fost acordată, iar funcţionarii Primăriei cer părinţilor să depună la dosar toate actele medicale în original, chiar dacă au fost depuse copii conforme cu originalul. Acest lucru este imposibil de realizat fiindcă actele originale sunt necesare părinţilor pentru tratarea în continuare a micuţului.  

Scrisoare deschisă scrisă de tatăl copilului:

Bebelușul Emanuel, bolnav de Amiotrofie spinală tip 1 cu insuficientă respiratorie, „mulţumeşte” domnului primar și administrației locale Tecuci pentru „ajutorul” financiar de Urgență cerut în noiembrie 2019 care nu a ajuns nici acum la noi.

Domnul primar prin „mărinimia” sa a decis un ajutor de 20.000 lei în schimbul depunerii actelor în original, lucru imposibil deoarece acestea ne sunt necesare oriunde mergem.

De sărbători (23 decembrie 2019) Consiliul local a aprobat în unanimitate acordarea unui ajutor de urgență, o sumă rezonabilă, dar din păcate nici această suma nu a ajuns la noi. UAT Tecuci prin angajații de la Contabilitate ne tracasează constant, ba cu solicitarea altor acte, ba că ne solicită telefonic prezentarea la Primărie pentru ridicarea banilor, iar când ajungem fizic în Primărie ne amână pe motiv că nu ne-au chemat sau că actele nu sunt semnate de domnul primar, lucru care s-a întâmplat și în 17 ianuarie 2020.

De ce se mai numesc ajutoare de urgență dacă acordarea lor se face după bunul plac al unor persoane și nu atunci când sunt necesare?

Unde s-au dus oare acești bani deoarece în şedința de Consiliu Local din data de 23 decembrie 2019, atunci când s-a aprobat acest ajutor de urgență, s-a specificat că sunt bani?

Se confirmă că UAT Tecuci nu dă doi bani pe viața unui copil grav bolnav dar care poate fi salvat.

Până unde va merge această bătaie de joc?

 

One thought on “Scrisoare deschisă. Primăria nu doreşte să îşi respecte angajamentele financiare

  1. Câtă răutate la pesediștii ăștia. Până la urmă, pentru a salva viața bebelușului, cred că părinții trebuie să se ducă la doctorii și să ceară un set de documente medicale special pentru armata funcționarilor hurdubaeni. Bă, o să vă bată Dumnezeu!

Comments are closed.

You cannot copy content of this page