Taxe, impozite, taxe speciale – Contribuabili puşi pe drumuri

 

Prin Hotărârea nr. 167 din 30 decembrie 2019 a Consiliului local începând cu data de 1 ianuarie 2020 taxa de salubrizare pentru persoane fizice nu se mai plăteşte la Compania de Utilităţi Publice (CUP), aceasta urmând să fie încasată direct de Primăria Tecuci.

Astfel, tecucenii sunt invitaţi la CUP pentru a-şi rezilia contractele încheiate cu această companie, iar apoi sunt invitaţi la Primărie să încheie alte contracte cu aceeaşi temă, respectiv taxa de salubrizare, cu menţiunea că în acest caz se numeşte „specială”.

Ce zic tecucenii

„Dacă acele contracte nu mai sunt valabile, de ce este necesară o cerere de reziliere din partea cetățeanului? De ce nu sunt reziliate de către CUP?”, se întreabă un contribuabil.

„Prin HCL-ul de revenire a taxei la primărie se putea trece un articol ca toate contractele cu data certă ale persoanelor fizice încheiate cu CUP sunt reziliate de drept. De altfel şi HCL-ul pe care l-au aprobat menţioneaza că orice prevedere contrară HCL ului se consideră abrogată. Dar nu mai bine cheltuim bani cu hârtii inutile şi purtăm pe drumuri mii de oameni bătrâni, bolnavi, cu handicap nedeplasabili, nevăzători, ori cei plecaţi în străinătate, completând şi semnând hârtii care nici ei un ştiu ce reprezintă?”, se întreabă alt tecucean.

Ce zice Hotărârea

Într-adevăr, Hotărârea care instituie noul Regulament de aplicare a taxei speciale de salubrizare specifică la Art. 5: „Orice prevedere contrară prezentei hotărâri, se abrogă”.

Ce se întâmplă

Contractele încheiate cu CUP au fost pentru un an, respectiv până la sfârşitul anului 2019. Cu toate acestea, cei care ajung la ghişeu sunt puşi să îşi rezilieze vechile contracte. 

Care este rostul rezilierii unui contract pentru anul precedent, în condiţiile în care acel contract oricum nu mai este valabil, nu vă putem spune. Poate ne luminează Primăria, prin Serviciul de comunicare.

 

One thought on “Taxe, impozite, taxe speciale – Contribuabili puşi pe drumuri”

  1. Un funcționar al Primăriei, sub protecția anonimatului, mi-a spus că aceasta este singura modalitate prin CUP-ul poate încasa banii pe care aprozimativ 9000 de persoane nu au plătit-o anul trecut, deoarece Primăria nu are temei legal să recupereze aceste sume.

Comments are closed.