Un director devine avocatul administraţiei PSD

 

Informaţia despre intenţia liberalilor de a implementa un program la Şcoala „Nicolae Bălcescu” din Tecuci a suscitat un real interes atât din partea administraţiei locale, care a protestat virulent, cât şi din partea cititorilor scandalizaţi de reacţia administraţiei.

Articolul poate fi citit AICI.

Un director contrazice informaţiile publicate

„Dragă ziarist, uite că nu ești deloc informat. Uite cum devin eu avocatul adversarului. E bine să informați corect populația. Prin proiectul <Sansa T> se asigură masă caldă doar elevilor de la învățământul de masă, adică elevilor de la clasele pregătitoare până la clasa a VIII a, adică cei 160. Cei pe care îi plângeti sau îi considerați discriminati, restul de 170, aparțin școlii menționate dar sunt înscriși în programul <A doua șansă>, adică persoane cu vârste cuprinse între 14 și 60 de ani, persoane care își completează studiile. E clar? Am încercat să explic cât de cât pe înțelesul tuturor și să te informez, dragă ziarist”, scrie directorul unei şcoli din Tecuci.

Mult stimate director,

Pentru a avea personalitate juridică, o şcoală trebuie să aibă cel puţin 300 de elevi, altfel acea şcoală trebuie desfiinţată.

Prin urmare, şcoala din cartierul Bălcescu are cel puţin 300 de elevi înscrişi în clasele I – VIII, alături de cei care frecventează grădiniţa.

În anul 2018, Şcoala „Nicolae Bălcescu” avea 327 de cursanţi, cu tot cu micuţii de la grădiniţă. Nu avem nici un motiv să considerăm că sunt mai puţini elevi în anul şcolar 2019 – 2020, şi 330 trebuie să fie numărul aproximativ. Iar 330 minus 160 egal 170, fără persoanele din cadrul programului <A doua șansă>.

Acum dv. veniţi şi ne spuneţi că şcoala are doar 160 de elevi înscrişi în clasele I – VIII. Noi ce ar trebui să înţelegem de aici? Că şcoala organizează cursuri cu persoane de 60 de ani pentru a nu fi desfiinţată?

Cu respect,

Redacţia

 

One thought on “Un director devine avocatul administraţiei PSD

  1. Programul A DOUA ȘANSĂ este integrat în învățământul de masă și este finanțat de MEC. Scopul său este de a oferi , chiar de a garanta, dreptul la educație pentru persoanele care, din diferite motive, nu au reușit să finalizeze cursurile obligatorii până la vârsta legală. Elevii respectivi FAC PARTE din efectivul școlii. Ei sunt înregistrați în SIIIR și primesc finanțare per elev, ca oricare alt elev al școlii, care are vârsta normală pentru a urma cursurile unei școli.
    Programul A DOUA ȘANSĂ funcționează și în alte școli ( ”Ion Petrovici” Tecuci, Munteni, Brăhășești, Toflea, Galati-Șc. 15 etc), elevii respectivi având același regim ca restul elevilor din școlile respective. La Școala Gimnazială ”Nicolae Bălcescu” Tecuci, A DOUA ȘANSĂ funcționează din anii 1999-2000, deci a devenit deja o tradiție.

Comments are closed.