Ministrul Mediului în vizită de lucru la Tecuci

 

Costel Alexe, Ministrul Mediului, a fost vineri, 31 ianuarie 2020, prezent atât în Galați cât și în municipiul Tecuci

Gazda, Lucian Costin, președinte PNL Tecuci, a prezentat invitații: „Avem deosebita plăcere de a avea aproape de noi pe dl. deputat și vicepreședinte regional al PNL, Victor P. Dobre, un apropiat al tecucenilor care s-a implicat în foarte multe proiecte, atât pentru Tecuci cât și în zona metropolitană Tecuci. Bucuria este cu atât mai mare cu cât președintele PNL, prietenul și colegul nostru, senator George Stângă, este cel cu care în ultimele două săptămâni am bătut la ușile Ministerelor în București pentru a aduce proiecte concrete în Tecuci. Bucuria și mai mare este că îl avem alături de noi pe dl. Costel Alexe, ministrul Mediului, Pădurilor și Apelor. Vizita dl. Ministru confirmă faptul că Tecuciul a început să conteze și sunt convins că alături de colegii din Guvernul României vom putea sprijini pentru tecuceni proiecte și inițiative folositoare comunității.

Drumul pe care organizația noastră liberală la Tecuci l-a avut în ultima perioadă este un drum bun, un drum bun pe două planuri, pe o parte suntem cei care se luptă necontenit cu abuzurile actualei administrații a Tecuciului și pe cealaltă parte, suntem singurii care și vin cu propuneri concrete pentru îmbunătățirea condițiilor de trai ale tecucenilor.

 Suntem singurii care fac eforturi pentru bunăstarea tecucenilor și vreau să vă asigur că nu vom slăbi această opoziție la adresa PSD, la adresa actualului primar, chiar dacă suntem amenințați, intimidați, chiar dacă ni se pun tot felul de bețe în roate.

Am câștigat clar anul trecut două rânduri de alegeri, atât europarlamentare cât și prezidențiale, și vreau să vă spun un lucru foarte clar, sunt convins că vom câștiga alegerile locale, că Tecuciul  va avea un primar liberal și vom câștiga și alegerile parlamentare din acest an.

Tecuciul, sunt sigur că dl. ministru a mai auzit, este un oraș din România unde în ultimii doi ani de zile taxa de salubritate a crescut de patru ori. Suntem orașul care reciclează foarte puțin, ceea ce duce la costuri foarte mari de salubritate și o să-l rog pe invitat să ne spună ce putem face noi, ca tecuceni, ca cetățeni ai României, poate găsim o soluție comună pentru îmbunătățirea acestor servicii de colectare a gunoiului, să nu poluăm și în aceeași măsură să venim cu costuri suportabile pentru tecuceniˮ.

Pentru început, ministrul Costel Alexe, mărturisește că îl leagă amintiri frumoase de meleagurile noastre deoarece are foşti colegi de facultate și prieteni din Tecuci, sperând că va avea și primar de Tecuci precum și o echipă de consilieri locali „și împreună, ca și colegi de partid, să dezvoltăm județul Galați, și Iașul, și întreaga Românieˮ. Povestește despre vizita la Galați, la Sidex, actualmente Liberty, deoarece dorea să vadă cum stau acești foști coloși industriali cu mediul înconjurător și s-a bucurat că s-au investit foarte mulți bani în ultimii zeci de ani, reducând astfel cantitățile utilizate de apă, de energie, și nu mai emit poluări pentru atmosferă, atât de mari precum în trecut.

Ministrul, tânăr, determinat și entuziast, și-a propus să facă doar lucruri bune pentru păduri, ape, deșeuri, mediu în general, sperând că va avea și echipă cu mulți specialiști pentru a rezolva actualele probleme. Precizează faptul că cunoaște problema deșeurilor la Tecuci și este convins că atunci când Lucian Costin va câștiga Primăria, împreună cu echipa de consilieri va face lucruri importante pentru comunitate.

„Eu sunt liberal și sunt pe principiul că poluatorul plătește. Eu știu speța de la Tecuci. Faptul că în municipiul Tecuci tot crești tariful și ajungi astăzi la 12,15 lei de persoană lunar la serviciul de salubritate, asta nu înseamnă că și activitatea va fi eficientă. Mai este un principiu pe care noi îl aplicăm, conform căruia trebuie să plătești pentru cât arunci, dar să faci selectare selectivă și reciclare.

Practic, la Tecuci împovărezi populația cu taxe mari și tot nu faci colectarea selectivă și reciclarea.

Până la vară, atunci când tecucenii sper să scape orașul de actuala administrație, dacă este cazul, te aștept și îți fac invitație Lucian, să vii la Minister astfel încât cu colegii din Direcția de deșeuri sau cu cei de la APM să găsim soluții pentru implementare și să  dăm o altă perspectivă comunității tecuceneˮ, a afirmat ministrul mediului, printre altele.

În sală a fost prezent și directorul Apelor române Petru Avram.

 Au luat cuvântul atât senatorul George Stângă cât și deputatul Victor P. Dobre. S-a discutat de faptul că Galațiul nu a implementat un proiect pentru managementul deșeurilor din județ și atragerea unor fonduri, conducerea gălățeană dând dovadă de incompetență. Practic, aceleași lucrări de salubritate dar cu valori mult mai mari.

Totodată, s-a luat în discuție și „sfertul de centură ocolitoare realizat în ultimii zece aniˮ. Actualmente se face licitația pentru evaluarea lucrării variantei ocolitoare Tecuci, urmează întocmirea documentației și angajamentul este că în semestrul doi se reiau lucrările.

„Tecuciul este și va fi o zonă cu potențial de dreapta, istorică, economică, căci ați fost înconjurați întotdeauna de oameni care au trăit pe picioarele lor, exemplificând mătcașii, Tecuciul are o resursă umană care favorizează PNL. Pe de altă parte, Partidul Național Liberal are un potențial cum nu a avut niciodată în ultimii 30 de ani. Un lucru e cert, undeva în 14-15 iunie se termină mandatele actualilor primari, consilii, la alegerile locale aveți stabilit candidatul pentru primărie și noul CL, aveți sprijin și determinare, sunt convins că veți câștiga alegerile!ˮ, a încheiat deputatul Dobre conferința.

 

Ministrul Mediului la Tecuci – 31 ianuarie 2020

21 new photos added to shared album