Locuri de muncă la Tecuci. Ce ştie primarul şi nu ştim noi?

 

În urmă cu un an, doi din cinci români intenţionau ca pe parcursul anului 2019 să îşi schimbe locul de muncă, arăta un studiu efectuat de una din cele mai mari platforme de recrutare online.

Studiul întocmit de eJobs dezvăluia principalele trei motive pentru care românii intenţionau să îşi schimbe locul de muncă: pentru un loc de muncă mai potrivit abilităţilor şi aspiraţiilor – 27 % dintre respondenţi; pentru un salariu mai bun – 24 % dintre respondenţi; pentru o stabilitate mai mare a locului de muncă – 12 % dintre respondenţi.

În afară de persoanele care nu au un job, în căutarea unui alt loc de muncă se aflau şi cei încadraţi, lucru care conduce la situaţia în care cererea este mai mare decât oferta.

Cu toate aceste, în municipiul nostru există sute de locuri de muncă neocupate, aşa cum ne asigură primarul în exerciţiu.

„La Tecuci, în acest moment, se găsesc peste 320 de locuri de muncă libere, vacante, care trebuiesc ocupate. Acum depinde de ce fel de muncă doreşte fiecare sau ce aşteaptă de la acest loc de muncă”, a spus Hurdubae în ultima şedinţă a Consiliului local Tecuci.

Vineri, 31 ianuarie 2020, ALOFM Tecuci afişa un număr de 91 posturi vacante, însă unele dintre acestea se află în comunele limitrofe. În octombrie 2019 Primăria Tecuci mai avea 50 de funcţii vacante şi probabil că funcţii neocupate sunt şi la societăţile aflate sub tutela Consiliului local.

Cu îngăduinţă ajungem la 200 de posturi vacante în Tecuci. Estimativ, tot mai rămân 100 de posturi despre care nu ştim nimic, cine le oferă, ce poziţie ocupaţională au, ce condiţii sunt necesare, de ce nu apar pe piaţa locurilor de muncă vacante.

În condiţiile în care cererea pentru locuri de muncă este mai mare decât oferta, nouă nu ne rămâne decât să aflăm cine are interesul ca aceste locuri de muncă să nu fie aduse la cunoştinţa populaţiei.