Alertă medicală: Persoanele care vin dintr-o zonă unde a existat un focar de infecţie cu coronavirus vor sta în carantină timp de 14 zile

 

Guvernul italian a anunţat în această seară al treilea deces din cauza coronavirusului

În regiunile Lombardia şi Veneto, unde trăiesc comunități mari de români, autorităţile au luat măsuri speciale de prevenție. Au declarat carantină în zece localităţi, au închis școlile și anulează orice manifestaţii publice. Numărul total al infecțiilor din Italia a crescut la 148, cele mai multe cazuri confirmate fiind în regiunea Lombardia şi Veneto.

 Misiunea diplomatică și oficiile consulare române de pe teritoriul Italiei nu au fost notificate de către autoritățile italiene cu privire la existența vreunui caz confirmat de infecție cu COVID-19 (coronavirus) printre cetățenii români, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat dat publicității astăzi, 23 februarie 2020.

Prim-ministrul, Ludovic Orban, a declarat, într-o intervenţie telefonică la Digi24, că toate persoanele care vin în România dintr-o zonă unde a existat un focar de infecţie cu coronavirus vor sta în carantină timp de 14 zile.

Cu toate acestea, există persoane inconştiente care declară eronat zona din care vin pentru a evita carantina, punând astfel în pericol viaţa celor cu care intră în contact.

 

2 thoughts on “Alertă medicală: Persoanele care vin dintr-o zonă unde a existat un focar de infecţie cu coronavirus vor sta în carantină timp de 14 zile

 1. Având în vedere faptul că știrile din Italia sunt îngrozitoare. Coronavirusul afectând mai ales zonele unde sunt mari comunități de români, iar în Tecuci sosesc zilnic autocare și microbuze din Italia, primarul ar trebui să convoace comitetul de urgență pentru a dispune ca aceste persoane să fie puse în carantină. De asemenea, se impune luarea de măsuri pentru aprovizionarea orașului cu medicamente, măști de protecție și dezinfectanți, precum și pregătirea spitalelor.

 2. CUM SĂ NE APĂRĂM DE CORONAVIRUS.
  Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din România anunță că pneumonia produsă de noul coronavirus (2019-nCoV) este o boală respiratorie acută, al cărei spectru clinic nu este, deocamdată, cunoscut pe deplin. Autoritațile din tara noastră, ca și experții ECDC susțin că, pană în acest moment, pacienții cu acest tip de pneumonie prezintă urmatoarele simptome:
  Febră (minimum 38 grade Celsius)
  Tuse
  Dificultate la respirație – în cazurile mai severe
  În ceea ce privește perioada de incubație a bolii, adica timpul de la momentul infectării și pană la apariția primelor semne și simptome de boală, aceasta nu a depasit 14 zile.

  Obiceiurile sanatoase limiteaza raspandirea infectiilor:
  1.Spălați-vă des pe mâini cu apă și săpun timp de 20 de secunde. În cazul în care nu aveți la îndemână apă sau săpun, folosiți o soluție pe baza de alcool. Este recomandat să va spălați pe mâini:

  După ce ați tușit sau strănut
  Când îngrijiți o persoană bolnavă
  Înainte, în timpul și după prepararea alimentelor
  Înainte de masă
  Înainte și după folosirea toaletei
  După ce ați atins sau mângâiat un animal
  După ce ați dus gunoiul
  2. Acoperiți-va gură și nasul cu un șervețel de unică folosință când tușiți și stranutati. Aruncați șervețel după fiecare utilizare și spălați-va pe mâini. În cazul în care nu aveți la îndemână un șervețel, tușiți sau stranutati în pliul cotului.

  3. Evitați pe cât posibil contactul strâns cu persoanele care au febra și tușesc. Mergeți la medic dacă aveți febra, tușiți și aveți dificultăți de respirație.

  Cum, cel mai probabil, sursă principala a infecției este de origine animală sunt recomandate și următoarele măsuri de prevenție:

  Gătiți bine carnea și ouăle, înainte de a le consumă. Trebuie evitat consumul de produse crude de origine animală. Carnea crudă, laptele sau organele de origine animală trebuie manipulate cu grijă, pentru a evita contaminarea încrucișată cu alimentele negatite, conform bunelor practici de siguranță a alimentelor.
  Dacă vizitați piețele din zonele în care există cazuri confirmate de coronavirus, evitați contactul direct neprotejat cu animalele vii
  Spălați-va bine pe mâini cu apă și săpun după ce ați atins un animal sau produse care provin de la animale. Nu duceți mâna la ochi, nas sau gură după ce ați intrat în contact cu un animal

Comments are closed.