Paroxismul în administraţie a atins cote alarmante – Video

 

Un filmuleţ apărut ieri, 27 februarie 2020, în mediul online a pus pe jar administraţia PSD din Tecuci

Video

Înregistrarea, postată pe o pagină de socializare în jurul orei 17.30, prezintă strada Mărăşeşti din cartierul Nicolae Bălcescu Tecuci.

Pe înregistrare se pot vedea aburi ieşind din asfaltul proaspăt turnat, în condiţiile în care la Tecuci ploua de la ora 16.20.

Reacţia administraţiei locale

Faţă de filmuleţul apărut ieri în mediul online administraţia PSD din Tecuci a avut o reacţie disproporţionată, care nu seamănă cu nimic din replicile cu care ne-a obişnuit timp de aproape patru ani.

La nici două ore după apariţia înregistrării, mai precis la ora 19, site-ul Primăriei Tecuci a publicat un comunicat de presă în care ni se spune că lucrările de asfaltare s-au încheiat cu o oră înainte de începerea ploii, că la aplicare asfaltul avea o temperatură de 180 de grade şi astfel se explică aburul produs.

Tradiţii şi obiceiuri

Sub administraţia PSD, asfaltările pe ploaie au devenit o tradiţie în municipiul Tecuci, iar astfel de cazuri au mai fost semnalate în ultimii trei ani şi ceva.

În 26 martie 2018, când afară ploua şi încă mai exista zăpadă, se astupau găurile din oraş. După exact un an, în 26 martie 2019, se turna asfalt peste gropile cu apă, pe strada Nicoreşti. Pe 23 decembrie 2019 a apărut o înregistrare cu o altă asfaltare pe ploaie, pe strada Ecaterina Teodoroiu, înregistrare preluată şi de presa naţională.  

În data de 5 februarie 2020, s-a asfaltat din nou pe ploaie, de data aceasta pe străzile Transilvaniei şi Tudor Pamfile.

La niciunul dintre cazurile semnalate în trecut de noi administraţia nu a reacţionat atât de agresiv aşa cum a reacţionat ieri.

Asfaltarea

În şedinţa Consiliului local desfăşurată în data de 30 ianuarie 2020, Hurdubae ne înştiinţa că „această staţie trebuie încălzită să ajungă la 180 de grade temperatura asfaltului care pleacă din staţie”, cu referire la staţia care produce asfaltul care se toarnă pe străzi.

În comunicatul postat de Primărie ieri a fost avansată o altă temperatură, care nu se mai potriveşte cu prima.

Aşadar, asfaltul a părăsit staţia cu o temperatură de 180 grade Celsius. A durat o oră transportul şi întinderea stratului pe strada Mărăşeşti, încă o oră până a început ploaia şi o altă oră până a fost făcută filmarea.

În acest timp asfaltul s-a răcit accentuat, pe de o parte datorită suprafeţei mai mari de contact cu mediul înconjurător, pe de altă parte datorită ploii.

Aburii denotă faptul că asfaltul încă era fierbinte, de ajuns de fierbinte încât să transforme apa în vapori. Acest lucru nu s-ar fi produs dacă într-adevăr asfaltarea s-ar fi terminat cu o oră înainte de începerea ploii.

Împrumutul

La mapa consilierilor se află cererea unui împrumut de 30.000.000 lei, respectiv 300 miliarde lei vechi, pe care municipalitatea ar trebui să îl plătească timp de 20 de ani, timp în care taxele şi impozitele vor exploda prin creşteri generate de restituirea împrumutului.

În loc de concluzii

Pasiunea pe care o pune primarul în exerciţiu faţă de împrumutul de 300 de miliarde a atins cote alarmante, lucru care ne îndreptăţeşte să considerăm că nu este vorba doar de străzi, aşa cum afirmă, ci de altceva. S-a agăţat de acesta de parcă împrumutul i-ar asigura un nou mandat.

În condiţiile în care administraţia PSD nu a fost atât de interesată de străzi şi de reacţia populaţiei la modul cum se asfaltează pe ploaie, dorinţa exacerbată de a pune mâna pe cei 300 de miliarde a început să bată la ochi.

De ce ar avea nevoie Hurdubae de o finanţare de 300 miliarde tocmai acum, când alegerile bat la uşă? Şi cum rămâne cu următorii 20 de ani în care nu vom mai putea face investiţii pentru că trebuie să returnăm împrumutul?