Tecuciul îndatorat! Grave încălcări ale legii, doar pentru a i se împlini pofta lui Hurdubae

 

Opt consilieri PSD, unul PMP, unul UNPR și cel independent au votat pentru împrumutul de 300 de miliarde de lei. Proiectul a fost supus dezbaterii, deși nu avea toate avizele necesare, aspect semnalat de secretara Consiliului Local. Fără să țină cont, Hurdubae  a mers mai departe. Lucian Costin, președintele PNL Tecuci, se va adresa Prefecturii, singura care mai poate face lumină în acest caz

Circ fără precedent la ultima ședință de Consiliu Local,  unde s-a votat contractarea unui împrumut de 300 de miliarde de lei vechi. A fost pofta lui Hurdubae, chiar dacă s-a împlinit cu nerespectarea legii. Cea care a atras prima dată atenția asupra ilegalității a fost Mirela Căpraru, care a înlocuit-o pe secretara Consiliului Local. Motivul invocat, perfect legal, l-a constituit absența unui aviz de  la Comisia de Urbanism și Amenajarea Teritoriului, pentru ca acest proiect să poată fi supus dezbaterii. Invocarea legii însă nu a contat nici pentru primarul Hurdubae, nici pentru președinta de ședință Monica Diaconu, care au forțat discutarea proiectului. A fost momentul în care consilierii opoziției au părăsit sala. Lor li s-a alăturat și consilierul PSD, Dănuț Pintilie.

Vasile Diaconu, consilier local ALDE: „Votul acordat în sedință nu este legal în condițiile în care secretara Consiliului Local a atras atenția că sunt proiecte care nu au aviz și nu pot intra pe ordinea de zi. Inclusiv votarea ordinii de zi mi se pare incorectă, ilegală. Trebuie să hotărască Prefectura acum. Dna secretar a făcut apel la lege și a dat articolele prin care fără un aviz de la comisie nu pot intra pe ordinea de zi, deci nu avem despre ce discuta. Momentul când ni s-a pus pumnul în gură, zicând că trebuie să votăm secret pentru că există majoritate în Consiliu, fără să explice care e cadrul legal, a fost momentul când am părăsit sala”.

Vasilică Mîrza, consilier local PMP: „Secretara a atras atenția că sunt proiecte cărora Comisia nu le-a dat aviz, conform art. 136, al. 8 și 9, așadar  aceste proiecte care nu au primit aviz de la comisie, au fost votate ilegal de consilierii care au rămas să se pronunțe prin vot”.

Spre surprinderea opoziției, în sală a rămas consilierul PMP, Lovin Olimpia care, de altfel, a și votat pentru contractarea acestui împrumut, alături de opt consilieri PSD, unul UNPR și cel independent

 Aceasta este cea de-a două ședință în care s-a luat în discuție împrumutul de 300 de miliarde de lei. La prima, proiectul a fost introdus pe ordinea de zi în ultima clipă, „noaptea ca hoții”, fără nicio consultare prealabilă. Surse din Primăria Tecuci care, de teamă, au dorit să-și păstreze anonimatul, vorbesc despre implicarea lui Constantin Grosu în toată această inginerie financiară, Hurdubae fiind scos la înaintare. Acesta ar fi și motivul pentru care primarul Hurdubae a forțat aprobarea acestui împrumut.

„Gândiți-vă că acest om, Hurdubae, se poate juca acum cu 300 de miliarde de lei”

Lucian Costin, președintele PNL Tecuci, a declarat că va sesiza Prefectura, singura care mai poate face lumină în acest caz. „Am atras atenția de la bun început că acest împrumut ar fi trebuit să facă obiectul unei consultări publice cu tecucenii. Ei trebuiau întrebați dacă sunt, sau nu, de acord. Noi am testat opinia tecucenilor iar în marea lor majoritate, tecucenii se opun. Și nici nu-i de mirare pentru că, în ultimii trei ani și jumătate, Tecuciul a decăzut enorm, iar singura grijă a primarului Hurdubae a fost să majoreze constant taxele și impozitele locale, birurile pentru salubritate și cam atât. Avem mult prea puține fonduri guvernamentale și europene atrase, ceea ce arată capacitatea acestui om care, acum, s-ar putea juca cum vrea cu 300 de miliarde de lei, bani pe care-i vom plăti în următorii 20 de ani. Pe de altă parte, ce s-a întâmplat în ședința de Consiliu Local, arată, din nou, modul în care primarul și PSD conduc orașul. Vom sesiza Prefectura cu privire la ilegalitățile comise astăzi, iar acest demers halucinant și iresponsabil al primarului Hurdubae să fie stopat”, a declarat Costin, după votul din Consiliu Local.

 

4 thoughts on “Tecuciul îndatorat! Grave încălcări ale legii, doar pentru a i se împlini pofta lui Hurdubae

  1. Cred că trebuie deschis un dosar penal și pe numele primarului Hurdubae. Acesta deși nu este membru al consiliului local practic a condus ședința de astăzi, fiind cel care ia instigat pe consilierii rămași în sală la încălcarea legii, deși secretara Mirela Căpraru a atras atenția că se comite o ilegalitate. În aceste condiții cred că consilierii opoziției trebuie să depună o plângere la parchet împotriva primarului Hurdubae pentru instigare la nerespectarea legii și constituire de grup infracțional organizat, altfel fărădelegile acestor indivizi nu vor putea fi stopate.

  2. Cum minte primarul: susține că votul comisiilor este consultativ. Secretara primăriei a prezentat textele de lege prin care le-a comunicat consilierilor că comit o ilegalitate dacă supun dezbaterii aceste proiecte. La alt nivel, și Curtea Constituțională a declarat ilegal guvernul Orban 2, deoarece mai mulți miniștri nu aveau avizul comisiilor parlamentare, deși votul acestora era consultativ. PSD-ul când le convine fac apel la lege, când nu o încalcă cu bună știință. Întrucât există suspiciunea rezonabilă că prin acestă manevră se încearcă sifonarea banilor publici în favoarea unor firme pesediste, solicit public autosesizarea Parchetului. Oameni buni e vorba 300 de miliarde pentru care tecucenii vor plăti timp de 20 de ani, cu tot cu dobânzi ,o sumă totală de aproape 500 de miliarde. Pentru ce? Pentru o iluzie: 17 km de străzi asfaltate.

    1. Aveți perfectă dreptate, primarul ne oferă iluzii. Nu au fost în stare să construiască, în 8 ani, cei 7,5 km de centură și vor reuși în doar 3 luni 17 km. Astea sunt povești de adormit copiii. Tot să fii primar, cu așa tunuri.

  3. Probabil că unii dintre cititorii dumneavoastră știu că primarul mai are înregistrat un dosar la DNA pentru constituire de grup infracțional, cel în care a fost reclamat de managerul Casei de Cultură, Lucia Gologan, dată afară ilegal, conform unei hot. jud. definitive, din primăvara anului trecut, pe care primarul a refuzat să o pună în aplicare, adică să o repună pe Lucia Gologan în funcție. Mai mult, aceasta a blocat anul trecut conturile primăriei pentru a obține banii câștigați prin hot. jud. În mod normal banii trebuiau plătiți de primar și membrii comisiei care au hotărât ilegal destituirea Luciei Gologan. Din acea comisie a făcut parte, (întâmplător sau nu, doar organele abilitate ne vor putea spune) și a dat cu subsemnatul în fața procurorilor și consiliera PMP, Olimpia Lovin.

Comments are closed.